Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Pavlovaring med vaniljekrem og bær

  • 10 timer
  • 30 minutter
  • 6 personer

Sprø pavlova, som er akkurat passe seig midt inni, er uten noen som helst tvil husets datters favorittkake! Jeg tror nesten hun kunne spist en hel kake selv, om hun bare hadde fått muligheten. Men vi andre vil jo ha vi også!

Før du setter i gang med bakingen, har jeg lyst til å komme med noen gode råd slik at du bestandig får en skikkelig god pavlova. Bruk alltid en helt ren miksebolle. Er det litt fett i den, vil ikke eggehvitene bli så luftige som du ønsker. Finner du sukker som det står «finkornet» på utenpå pakken, bruker du det. Du kan også kjøre vanlig sukker i en matprosessor i noen sekunder, og la kaken bli helt avkjølt inne i stekeovnen før du tar den ut. Jeg liker å steke pavlova på kvelden, så lar jeg den stå inne i stekeovnen frem til neste dag, etter at jeg har skrudd av varmen. Da får jeg det samme gode resultatet hver eneste gang. 


Slik gjør du:
Sett stekeovnen på 150 grader varmluft. Kle et stekebrett med bakepapir og tegn en sirkel på papiret.

Ha eggehvitene i en miksebolle og pisk til det begynner å bli hvitt. Tilsett sukkeret i en tynn stråle og pisk til du har fått en blank og fin marengs. Ha i eddiken og pisk den kjapt inn. Fordel marengsen over sirkelen du tegnet. Flat den ut på toppen med en skje.

Sett stekebrettet i stekeovnen. Stek i 1 time. Skru så av varmen, men la stekeovnsdøra være lukket helt til stekeovnen er helt kald. Du kan gjerne gjøre dette på ettermiddagen/kvelden og la kaken stå inne i stekeovnen til neste morgen.

Vaniljekrem
Lag gjerne vaniljekremen dagen før servering. Ha melken i en kasserolle. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Ha både frøene og stangen i melken og gi den et oppkok. Pisk eggeplommene lett sammen med sukkeret og maisennamelet og eventuelt vaniljesukker i en bolle.

Hell den kokende melken i eggeblandingen mens du rører det sammen.

Slå det tilbake i kasserollen og sett den tilbake på varmen. Rør hele tiden mens du varmer vaniljekremen. La den koke i 30-40 sekunder. Hell den over i en bolle og dekk den med plastfolie helt ned til vaniljekremen med en gang. Sett den til avkjøling, derettter i kjøleskapet.

Bløtlegg de fire gelatinplatene i kaldt vann i fem minutter. Kok opp 3 ss vann i en kasserolle. Ta gelatinplatene ut av det kalde vannet og smelt dem i det varme vannet i kasserollen. Rør dette inn i vaniljekremen. (Jeg glemte helt å tilsette gelatinen da jeg tok disse bildene, så vaniljekremen din kommer til å bli litt tykkere enn den er her.) Pisk kremfløten og rør den inn i vaniljekremen. Fordel vaniljekremen på pavlovaen og plasser bærene og sitronmelissebladene rundt om. Dryss over litt melis.

 

Oppskrift fra Agenda 3:16s faste matskribent:
Marit Røttingsnes Westlie (også kjent som Fru Timian)

 

Vil du prøve to nummer gratis av Norges største kristne månedsmagasin – helt uforpliktende?
Fyll ut navnet ditt her

Se smakebiter fra siste utgave av Agenda 3:16!