Leter etter en nådig Gud

Hun gråter når hun synger salmer og jobber med å finne en nådig Gud. Åshild Mathisen er Vårt Lands første kvinnelige redaktør, og beskriver seg selv som en fighter.

– Jeg har aldri passet helt inn og har alltid hatt en annen erfaring, et annet perspektiv, sier avislederen med røtter i nord. Foto: Siv Dolmen

Tekst: Birgit Nersten Lopacki

To år er gått siden Åshild Mathisen inntok sjefsstolen i avisen Vårt Land. Hun har ikke bare redusert antall redaktører, men også størrelsen på eget kontor. Det er der Agenda 3:16 møter henne. Innerst i lokalet bak enkle vegger.

– Hvis jeg spør hvem er du, hva er det første som faller deg inn?

– En fighter, svarer redaktøren. 

– Har du alltid vært det?

– Ja, jeg tror det, sier hun. 

Og det må man kanskje være når man er villig til å ta over ledelsen i en avis med tøffe nedskjæringer bak seg og har nye tanker man vil ha med seg de ansatte på. Selv tror hun svaret kan henge sammen med at hun nylig kom på arbeid etter morgenrushet og nå er fokusert på de utfordringer, bekymringer og hverdagsgleder jobben innebærer. Hun sier hun elsker det; arbeidet og det meningsfylte, men krevende kaoset. Intensiteten.

Les hele intervjuet i Agenda 3:16 nr 3+4/2018!

Åshild Mathisen (født 14. november 1974)[1] er en norsk litteraturviter, aviskommentator og kommunikasjonsrådgiver, fra 2016 redaktør i avisen Vårt Land.

Jeg prøver å være litt mer raus med meg selv og ha mindre dårlig samvittighet enn før.

Åshild Mathisen

Relatert innhold

Mollstemt og livsbejaende

Tord Gustavsen og hans trio aktuell med albumet The Other Side. Fortsatt mollstemt og livsbejaende, meditativt og svingende, og nå med salmer som «Kirken, den er et gammelt hus» i repertoaret.

Read article "Mollstemt og livsbejaende"

Mener «Ordets kirke» taler for mye

Agenda 3:16 spør i hovedsaken om det er rom for utviklingshemmede i kirken. Tor Ivar Torgauten mener mange menigheter ikke er tilrettelagt for funksjonshemmede og at det snakkes for mye.

Read article "Mener «Ordets kirke» taler for mye"

Trakk seg etter 175 dager som biskop

Store synsproblemer førte til at Ivar Braut trakk seg etter bare 175 dager. Han er månedens portrett.

Read article "Trakk seg etter 175 dager som biskop"