Livspuls: Drømmer forteller hvem vi er

Psykiater og kunstterapeut Kari Rød mener drømmene våre gir oss en mulighet til å oppdage den ufortalte historien om oss selv.

Tekst Per Arne Gjerdi


Vi drømmer om natten. Alle gjør det. Mer eller mindre. Mens noen har et rikt drømmeliv og kan fortelle i detaljer, sier andre at de sjelden husker å ha drømt. Hva er egentlig drøm?

– Det er en historie fra vårt ubevisste, svarer Kari Rød, psykiater og kunstterapeut, med fordypning i drømmearbeid. Hun har lang erfaring med drømmearbeid i smågrupper, og har de siste årene blant annet ledet temaretreater på Lia gård med overskriften «Nattens drømmer – våre skjulte ressurser».

Kari Rød, psykiater og kunstterapeut tilknyttet 
Oslo Universitetssykehus.
Foto: Per Arne Gjerdi

– Det ubevisste hører til et skjult rom i oss. Hvis du får et spørsmål om hvem du er, vil ditt bevisste hente fram en historie om hvem du er, så godt som du kjenner deg selv. Men i det ubevisste ligger det kanskje en historie som du ikke har oppdaget. Drømmer gir oss en mulighet til å oppdage den «ufortalte» historien om oss selv. Det gjør drømmer til en ressurs.  

(…)

Denne teksten er et utdrag av saken om «Nattens drømmer» i Agenda 3:16s papirutgave.
Les hele saken i nr 5. 
Er du ikke abonnent, kan du prøve ett nummer gratis her