Agenda 3:16s julenummer 2020

Portrettet: Hanne Krogh

– Min tro handler nesten utelukkende om nåde, sier den folkekjære artisten, som har vært i rampelyset siden hun var ni. I årets julenummer snakker om tro, juleminner og scenelykke.

Read article "– Min tro handler om nåde"

Hovedsaken: «La oss gå inn til Betlehem»

Bare to av evangelistene nevner hvor Jesus ble født. Hvorfor var det så viktig for Matteus og Lukas å fortelle at det skjedde i Betlehem, Davids by? 

Read article "«La oss gå inn til Betlehem»"

Livspuls: Borghild overlevde mot alle odds

En maidag for 15 år siden stod ei jente på Askøy bru. Hun orket ikke lenger å leve. Under henne var det 62 meter ned til sjøen.

Read article "– Et under at jeg lever"

Å takke gjør deg glad

Vitenskapelige studier viser at takknemlighet gjør oss gladere, hevder Rupert Sheldrake.

Hvordan lytter vi til hverandre?

Tenker du at den som er god til å lytte til andre mennesker, er den som jevnlig uttrykker forståelse og gjenkjennelse og gir gode råd? Vil du bli en bedre lytter, er det trolig lurest å si minst mulig.

Mannsrollen i dag

Menn bør gi plass til svakhet og den mykere siden, mener prest og forfatter Jostein Ørum.

Nummer 7 – 2020

Portrett: Andreas Aarflot

20 år siden han gikk av som biskop og preses i Den norske kirke er Andreas Arflot fortsatt en aktiv pensjonist. Nå har 92-åringen skrevet bok om sin haugianske tippoldemor.

Read article "Portrett: Andreas Aarflot"

Hovedsaken: På jakt etter den beste misjonsmodellen

Normisjon skiller seg fra flere misjonsorganisasjoner ved at de lar regioner og menigheter ta ansvar for enkelte misjonsprosjekter internasjonalt, i stedet for at alt styres fra sentralt hold i samarbeid med lokale medarbeidere i de enkelte land. Må ansvar delegeres lokalt i Norge for å få større misjonsengasjement?

Read article "På jakt etter den beste misjonsmodellen"

Livspuls: Fra jord til bord med Villsankeren

Han vil leve nærmere Guds opprinnelige skapertanke og kaller seg «Villsankeren». Det kommende året ønsker Øystein Horsberg å leve utelukkende av det naturen har å by på.

Read article "Fra jord til bord med Villsankeren"

Psykopatofre i kirken

Fellesskap preget av tillit og tilgivelse er sårbare overfor helseskadelige maktmennesker. – I kristne miljøer har personer med psykopatiske trekk det som reven i hønsegården, sier en som daglig hjelper ofrene.

Tidligere portretter

Trygve Skaug

Det er vakkert, mener Trygve Skaug, når folk deler diktene hans og skriver andres navn i kommentarfeltene under tekstene han legger ut. Da har man delt en følelse, sier han. Og det er noe låtskriveren er opptatt av.

Read article "Øyeblikksfanger og hverdagspoet"

Silje Kvamme Bjørndal

Tidligere i år ble hun generalsekretær i en av Norges største kristne ungdomsorganisasjoner. Vi møtte henne da hun var leder på Action i sommer.

Read article "Den lille giganten"

Magnus Malm

Han er retreatleder og sjelesørger, og en forfatter og forkynner svært mange lytter til. Prøv bare ikke å nå ham på internett, epost eller mobil. Der nekter Magnus Malm å være. Det handler om frihet, mener han.

Read article "Magnus Malm lever offline"

Lisa Børud

Stjernekamp, Beat for Beat, Grand Prix, Soul Children. Dette er noen av ingrediensen i Lisa Børuds nye artistliv. Fortsatt har Jesus – og lovsangen – førsteplassen i livet hennes.

Read article "Lisa henter styrke hos Jesus"

Silje Sirnes Winje

- Det har vært viktig for meg å være en tydelig kristen, sier Silje Sirnes Winge, som nå velger YouTube fremfor NRK.

Read article "Populær programleder skifter kanal"

Ole Kristian Kvarme

Nylig mottok biskop Ole Christian Kvarme pris for sin rolle som brobygger mellom ulike religioner og kulturer. Dagene som biskop i Oslo er snart talte, men dialogen mellom mennesker vil han fortsette med.

Read article "Biskop i dialog"

Tidligere temasaker

Sex er ikke bare én ting

Er sex noe vi forbinder med bare én ting? Når Debra Hirsch snakker om seksualitet, handler det også om identitet, relasjoner og vår lengsel etter kjærlighet. Hun brenner for mer åpenhet om temaet i kirken.

Read article "Sex er ikke bare én ting"

Barn på bestilling

Hvordan navigerer vi i det bioteknologiske landskapet? Hva er medisinsk mulig og hvilke rammer setter den kristne etikken?

Read article "Barn på bestilling"

Rom for utviklingshemning i kirken?

Agenda 3:16 spør i hovedsaken om det er rom for utviklingshemmede i kirken. Tor Ivar Torgauten mener mange menigheter ikke er tilrettelagt for funksjonshemmede og at det snakkes for mye.

Read article "Rom for utviklingshemning i kirken?"

Glem den ene rette – vær den rette i forholdet

En av Norges fremste samlivseksperter, Frode Thuen, mener at letingen etter «den ene rette» kan skade muligheten til å utvikle et godt kjæresteforhold.

Sterke historier

Falt 15 meter – glad for livet

Da Kjetil Vold fra Karmøy skulle lære å slukke brann og redde mennesker ved hjelp av en lift, ble han selv utsatt for en ulykke. I dag har han vanskelig for å fatte hvordan han kunne overleve.

Read article "Falt 15 meter – glad for livet"

Livet vant

Hun ble født med ryggmargsbrokk og økt trykk i hodet. I dag har hun kroniske hodesmerter. – Livet er fantastisk, sier Eva Løvik.

Read article "Livet vant"

– Våg å være sårbar

– Da jeg erkjente at jeg var psykisk syk, kunne veien tilbake til et normalt liv begynne, forteller Erik Albert. Nå forteller han sin historie for å hjelpe andre til å våge å være åpne og vise sårbarhet.

Read article "– Våg å være sårbar"

Farvel med et danserom

Treningsrommet i Storsalen i Oslo har vært viktig for noen av Norges beste dansere innen breaking og hiphop og for unge med behov for fellesskapet. I begynnelsen av året ble det lagt ned.

Oppskrifter