Ingen Javascript

Din nettleser har deaktivert Javascript som brukes på denne nettsiden.
Trenger du hjelp for å aktivere klikk her

Kirkens mann

Jens-Petter sier han er glad i mennesker, relasjonell og trives best i samværet med andre, og beskriver seg selv som en glad gutt og et engasjert menneske.
Foto: Siv Dolmen

Han har vært med på å skille stat og kirke, og sett Kirken han jobber for dele seg i to rundt likekjønnet vigsel. Det som har gledet Jens-Petter Johnsen mest når han ser tilbake på snart tolv år som kirkerådsdirektør, er trosopplæringsreformen.

Det er kjempeviktig at Den norske kirke beholder det engasjerte kirkefolket og at det engasjerte kirkefolket ikke melder seg ut, men ser at Den norske kirke (Dnk) er avgjørende også i fremtiden for å møte folk med et tydelig budskap om Jesus, mener kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen.

– Jeg er redd for at kirken ikke vil nå så langt ut dersom en del av kristenfolket danner andre kirkesamfunn, sier han. 

Snart er det tolv år siden Jens-Petter Johnsen ble kirkerådsdirektør. Da går han også av med pensjon etter to seksårsperioder i stillingen. Men det er ikke før til sommeren. 

Agenda 3:16 møtte ham hjemme på Bekkelaget. Den norske kirke har han levd med hele livet. Prestesønnen ble selv prest og har brukt hele sitt yrkesaktive liv i tilknytning til Kirken, både gjennom Laget Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, som menighetsprest og nå som Kirkens  faglige og administrative leder.  

(...)

 

Les hele portrettet i nummer 2/2018.