Kirkens mann

Jens-Petter sier han er glad i mennesker, relasjonell og trives best i samværet med andre, og beskriver seg selv som en glad gutt og et engasjert menneske.
Foto: Siv Dolmen

Han har vært med på å skille stat og kirke, og sett Kirken han jobber for dele seg i to rundt likekjønnet vigsel. Det som har gledet Jens-Petter Johnsen mest når han ser tilbake på snart tolv år som kirkerådsdirektør, er trosopplæringsreformen.

Tekst: Birgit Nersten Lopacki

– Det er kjempeviktig at Den norske kirke beholder det engasjerte kirkefolket og at det engasjerte kirkefolket ikke melder seg ut, men ser at Den norske kirke (Dnk) er avgjørende også i fremtiden for å møte folk med et tydelig budskap om Jesus, mener kirkerådsdirektør Jens-Petter Johnsen.

– Jeg er redd for at kirken ikke vil nå så langt ut dersom en del av kristenfolket danner andre kirkesamfunn, sier han. 

Snart er det tolv år siden Jens-Petter Johnsen ble kirkerådsdirektør. Da går han også av med pensjon etter to seksårsperioder i stillingen. Men det er ikke før til sommeren. 

Agenda 3:16 møtte ham hjemme på Bekkelaget. Den norske kirke har han levd med hele livet. Prestesønnen ble selv prest og har brukt hele sitt yrkesaktive liv i tilknytning til Kirken, både gjennom Laget Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag, som menighetsprest og nå som Kirkens  faglige og administrative leder.  

(…)

Les hele portrettet i nummer 2/2018.

Relatert innhold

Mollstemt og livsbejaende

Tord Gustavsen og hans trio aktuell med albumet The Other Side. Fortsatt mollstemt og livsbejaende, meditativt og svingende, og nå med salmer som «Kirken, den er et gammelt hus» i repertoaret.

Read article "Mollstemt og livsbejaende"

Mener «Ordets kirke» taler for mye

Agenda 3:16 spør i hovedsaken om det er rom for utviklingshemmede i kirken. Tor Ivar Torgauten mener mange menigheter ikke er tilrettelagt for funksjonshemmede og at det snakkes for mye.

Read article "Mener «Ordets kirke» taler for mye"

Trakk seg etter 175 dager som biskop

Store synsproblemer førte til at Ivar Braut trakk seg etter bare 175 dager. Han er månedens portrett.

Read article "Trakk seg etter 175 dager som biskop"