;

Viktig og vakker påskevandring

Jesus i Getsemane: Far! Er det mulig, så la dette begeret gå meg forbi.
Tekst og foto: Hjørdis Halleland Mikalsen

Hundrevis av skuelystne fra hele Rogaland kommer hver påske til den lille øykommunen Finnøy for å få med seg søndagsskolens egen vandring i påskebudskapet.

Far! Er det mulig, så la dette begeret gå meg forbi! Men ikke som jeg vil, bare som du vil.

Trebarnsfaren og søndagsskolelæreren Tolli Frestad ligger på kne i saueskitt og sørpe. Han strekker hendene opp mot himmelen og roper med slik lidenskap og styrke at det går kaldt nedover ryggen på tilhørerne. Tre skikkelser kommer til syne over bakkekammen like ved. Sokneprest Terje Engstrøm går med målretta skritt mot revisoren, tre søndagsskolebarn i romerske uniformer danner baktroppen. Soknepresten ser usedvanlig ondskapsfull ut der han stopper opp for å telle innholdet i en skinnpung. 30 sølvpenger. Tolli Frestad, i rollen som Jesus, stiger frem og får svikerens kyss før han blir brutalt arrestert av de romerske soldatene. 

– Soknepresten liker seg godt i rollen som Judas, ler søndagsskolelærer Arne Madland (54). 

Les hele saken i påskenummeret (3-4/2018)