;

Magnus Malm lever offline

Retreatleder, sjelesørger, og forfatter Magnus Malm nekter å være på internett, mobil eller e-post. Det handler om frihet, mener han.
Retreatleder, sjelesørger, og forfatter Magnus Malm nekter å være på internett, mobil eller e-post. Det handler om frihet, mener han.

Tekst og foto Per Arne Gjerdi

Han er retreatleder og sjelesørger, og en forfatter og forkynner svært mange lytter til. Prøv bare ikke å nå ham på internett, epost eller mobil. Der nekter Magnus Malm å være. Det handler om frihet, mener han.

Et utdrag fra portrettet:

 (…)

– En rød tråd i bøkene dine, uansett hovedtema, synes å være etterfølgelse?

– Ja, det er nok midt i blinken. Det går tilbake til hva jeg ser som selve urbildet på hva det er å være kristen, nemlig dette at Jesus kommer gående på stranden og sier til mennesker: Følg meg! Det er veldig konkret, knyttet til Jesus som person, og til etterfølgelse. Det er selve DNAet i min måte å tenke på. Det som frustrerer meg med mye teologi, er at den ikke fører til etterfølgelse. 

– En annen rød tråd er inkarnasjonen. Eller for å si det med undertittelen på din nye bok, som handler om «hvordan Gud ble menneske, og hva det har med oss å gjøre». Et budskap som også er julens hovedbudskap?

– Ja, boken tar utgangspunkt i formuleringen fra kirkemøtet i Khalkedon i år 451, nemlig at Jesus Kristus er både sann Gud og sant menneske. Veldig mange problemer i vårt eget liv og i våre forsamlinger, handler om at vi har havnet i et enten-eller, slik at det blir for lite Gud, eller for lite menneske. (…)

Les hele portrettet i nummer 12/2017 (julenummeret)

​Magnus Malm

  • Svensk forfatter, jobber til daglig med retreater og veiledning
  • Gift med Elisabeth. Har fire barn og fire barnebarn 
  • Bor i Asklanda, nordøst for Göteborg
  • Har skrevet et titalls bøker, bl.a. Veivisere (1990), om kristent lederskap. 
  • Nyeste bok, Samtidig …, kom på norsk i år
  • Har nær tilknytning til Korsvei-bevegelsen.