Magnus Malm lever offline

Tekst og foto: Per Arne Gjerdi

Han er retreatleder og sjelesørger, og en forfatter og forkynner svært mange lytter til. Prøv bare ikke å nå ham på internett, epost eller mobil. Der nekter Magnus Malm å være. Det handler om frihet, mener han.

Et utdrag fra portrettet:

 (…)

– En rød tråd i bøkene dine, uansett hovedtema, synes å være etterfølgelse?

– Ja, det er nok midt i blinken. Det går tilbake til hva jeg ser som selve urbildet på hva det er å være kristen, nemlig dette at Jesus kommer gående på stranden og sier til mennesker: Følg meg! Det er veldig konkret, knyttet til Jesus som person, og til etterfølgelse. Det er selve DNAet i min måte å tenke på. Det som frustrerer meg med mye teologi, er at den ikke fører til etterfølgelse. 

– En annen rød tråd er inkarnasjonen. Eller for å si det med undertittelen på din nye bok, som handler om «hvordan Gud ble menneske, og hva det har med oss å gjøre». Et budskap som også er julens hovedbudskap?

– Ja, boken tar utgangspunkt i formuleringen fra kirkemøtet i Khalkedon i år 451, nemlig at Jesus Kristus er både sann Gud og sant menneske. Veldig mange problemer i vårt eget liv og i våre forsamlinger, handler om at vi har havnet i et enten-eller, slik at det blir for lite Gud, eller for lite menneske. (…)

Les hele portrettet i nummer 12/2017 (julenummeret)

​Magnus Malm

  • Svensk forfatter, jobber til daglig med retreater og veiledning
  • Gift med Elisabeth. Har fire barn og fire barnebarn 
  • Bor i Asklanda, nordøst for Göteborg
  • Har skrevet et titalls bøker, bl.a. Veivisere (1990), om kristent lederskap. 
  • Nyeste bok, Samtidig …, kom på norsk i år
  • Har nær tilknytning til Korsvei-bevegelsen.

Relatert innhold

Fra gata til kirka

Han var hjemløs og deprimert. Så møtte han noen på gata i Oslo som gav ham en kopp kaffe.

Read article "Fra gata til kirka"

Bærer med seg en bibeldrøm

Atten år gammel kom Michael Perreau som flyktning fra Malaysia til England. I dag er han daglig leder for United Bible Societies. Vi møtte ham i London i januar.

Read article "Bærer med seg en bibeldrøm"

Hilde mistet troen som tenåring

Som tenåring, mistet Hilde Heitmann sin kristne tro for en periode. Måten hennes far møtte henne på, var viktig i prosessen for å finne tilbake til tro. Les første del av intervjuet her!

Read article "Da troen forsvant"