;

Menneskers veier til tro

Ilustrasjonsfoto: Adobe Stock

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

Hvor møter mennesker Jesus i dag? Hvordan blir de kristne? Mennesker søker fellesskap. 2000 år etter det første Jesus-felleskapet er det kanskje nettopp det som er nøkkelen til menneskers tro.

Vekkelsesmøter og gateevangeliseringens tid er forbi. I Fredrikstad mener pastor Per Eriksen at skal vi nå mennesker i dag med Jesus, ligger nøkkelen i de kristne fellesskapene.

Da Per Eriksen var ung, gikk han og noen til på gata i Fredrikstad nesten hver lørdag i fire år og snakket med folk om Jesus og prøvde å få dem med i kirken.

– Jeg var en utrolig idealistisk ungdom som skulle frelse verden, eller i alle fall Fredrikstad, forteller han.

– Det var ingen som kom, men jeg ble slitt ut selv, legger han til.

Det er ikke nødvendig å tro før man kommer i kirken, mener pastor Per Eriksen i Fredrikstad frikirke. Han tror det å være en del av fellesskapet kan skape tro. 

Pastor Per Eriksen er fremdeles en idealist. Men han tror ikke lenger på gateevangelisering som en metode for å nå mennesker med Jesus. Eller vekkelsesmøter, for den saks skyld.

– Det er forferdelig når folk prøver å pushe ting på meg. Hvorfor i all verden skal jeg da pushe ting på andre? Den gamle vekkelseskristendommen var også en måte å pushe folk på, mener pastoren.

Hvordan når man så mennesker i dag med evangeliet? Hva er det som gjør at mennesker blir kristne i Norge i dag?

Les hele hovedsaken i papirutgaven 11/2017.