Menneskers veier til tro

Ilustrasjonsfoto: Adobe Stock

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

Hvor møter mennesker Jesus i dag? Hvordan blir de kristne? Mennesker søker fellesskap. 2000 år etter det første Jesus-felleskapet er det kanskje nettopp det som er nøkkelen til menneskers tro.

Vekkelsesmøter og gateevangeliseringens tid er forbi. I Fredrikstad mener pastor Per Eriksen at skal vi nå mennesker i dag med Jesus, ligger nøkkelen i de kristne fellesskapene.

Da Per Eriksen var ung, gikk han og noen til på gata i Fredrikstad nesten hver lørdag i fire år og snakket med folk om Jesus og prøvde å få dem med i kirken.

– Jeg var en utrolig idealistisk ungdom som skulle frelse verden, eller i alle fall Fredrikstad, forteller han.

– Det var ingen som kom, men jeg ble slitt ut selv, legger han til.

Det er ikke nødvendig å tro før man kommer i kirken, mener pastor Per Eriksen i Fredrikstad frikirke. Han tror det å være en del av fellesskapet kan skape tro. 

Pastor Per Eriksen er fremdeles en idealist. Men han tror ikke lenger på gateevangelisering som en metode for å nå mennesker med Jesus. Eller vekkelsesmøter, for den saks skyld.

– Det er forferdelig når folk prøver å pushe ting på meg. Hvorfor i all verden skal jeg da pushe ting på andre? Den gamle vekkelseskristendommen var også en måte å pushe folk på, mener pastoren.

Hvordan når man så mennesker i dag med evangeliet? Hva er det som gjør at mennesker blir kristne i Norge i dag?

Les hele hovedsaken i papirutgaven 11/2017.

Relatert innhold

Mollstemt og livsbejaende

Tord Gustavsen og hans trio aktuell med albumet The Other Side. Fortsatt mollstemt og livsbejaende, meditativt og svingende, og nå med salmer som «Kirken, den er et gammelt hus» i repertoaret.

Read article "Mollstemt og livsbejaende"

Mener «Ordets kirke» taler for mye

Agenda 3:16 spør i hovedsaken om det er rom for utviklingshemmede i kirken. Tor Ivar Torgauten mener mange menigheter ikke er tilrettelagt for funksjonshemmede og at det snakkes for mye.

Read article "Mener «Ordets kirke» taler for mye"

Trakk seg etter 175 dager som biskop

Store synsproblemer førte til at Ivar Braut trakk seg etter bare 175 dager. Han er månedens portrett.

Read article "Trakk seg etter 175 dager som biskop"