;

Hjerterom i Alta

–  For meg er dette både et kall og en livsstil, forteller Margit Djuve Edland.
Foto: Per Arne Gjerdi

Skrevet av Per Arne Gjerdi

Mer enn å være sted der noen yter hjelp, mens andre mottar, vil Hjerterom i Alta være en møteplass der alle bidrar og betyr noe for hverandre. – Vi ønsker mest mulig mangfold, sier leder Margit Djuve Edland.

Vi grublet først litt på hva slags profil dette stedet skulle ha. Men vi kjente mest på at det skulle være en plass for alle voksne, helt uavhengig av hvem du er, sier Margit Djuve Edland, leder for Hjerterom i Alta.

Agenda 3:16 besøkte i sommer nybrottsprosjektet i sentrum av Finnmarks største by.

– Vi ønsker egentlig mest mulig mangfold. I stedet for at du møter bare folk med samme problemer som deg selv, tror vi det kan være berikende for alle å møte folk i andre livssituasjoner og med andre problemstillinger. Det kan bidra til å få flere nyanser i tankene, sier Margit.

Hjerterom åpnet sine dører første gang på senhøsten 2015. Men behovet – og drømmen – har vært der lenge, både blant folk i Alta, og hos Margit selv. 

 Les hele livspulssaken papirutgaven nummer 9/2017.