;

Synger fra hjertet

Knyttet til Norge: Selv etter 25 år i USA er Solveig fremdeles mest knyttet til Norge og veldig stolt av å være norsk.
Knyttet til Norge: Selv etter 25 år i USA er Solveig fremdeles mest knyttet til Norge og veldig stolt av å være norsk.
Foto: Joakim S. Enger

Tunge tak og tøffe perioder har ikke hindret Solveig Leithaug i å formidle livsglede, tro og håp gjennom 30 år som låtskriver og sanger. I vår kom plata Time, inspirert av hverdag og nære relasjoner.

Tekst Birgit Nersten Lopacki

For ti år siden stod Solveig Leithaug og sang på Grand Ole Opry, en kjent konsertsal  i Nashville, med over 200 andre artister.

– Selv var jeg midt i en personlig krise, forteller hun.

Artistene er samlet av låtskriveren og nestoren i den kristne musikkbransjen i USA, Bill Gaither, for å filme en av hans mange innspillinger med kristen musikk. Mange av artistene som er til stede, er artister Solveig har sett opp til og som betyr mye for henne.

– Musikken deres har vært lydspor i livet mitt, sier hun.

Da det er Solveigs tur til å synge, spiller hun «Leaning on the everlasting arms». Kontrastene til den tøffe kampen hun selv står i er store, men artisten kjenner seg igjen i sangen. Hun opplever velsignelsen og gleden over fellesskapet med de andre artistene, og i å gjøre det hun føler hun er skapt til å gjøre. Det uventede skjer da Solveig er ferdig med å synge, og på vei ned fra scenen. Hun beskriver det som en forsmak på himmelen.

Les hele portrettet i papirutgaven nr. 10/2017.