;

Et halvt år etter

Jordskjelvet som traff Stillehavskysten i Ecuador 16. april 2016 er det største i landet siden 1949.
Foto: Anne Lise Haugland Valdez

Skrevet av Anne Lise Haugland Valdez, Ecuador

Over et halvt år etter at det kraftige jordskjelvet rammet kysten av Ecuador, bor mange fortsatt i telt. Lourdes Alvarez holder på å bygge nytt hus, takket være Normisjon og lokale samarbeidspartnere.

Jeg takker Gud for at jeg får denne muligheten til å bygge opp huset mitt igjen, sier Lourdes Alvarez i byen Jama, på den nordlige delen av Ecuadors kyst.

Lourdes Alvarez viser konstruksjonen til sitt nye hus som er i ferd med å reise seg. Hun fikk taket i hodet da jordskjelvet kom, og fikk så vidt reddet seg ut av huset sammen med resten av familien. 

I forlengelsen av restene av det gamle huset, er nå nytt fundament på plass, og det nye huset er i ferd med å reise seg. I mellomtiden har storfamilien bodd flere måneder et annet sted, siden de mistet det meste den fatale lørdagen den 16. april i år.

Plutselig ristet hele jorda. Lourdes husker den grusomme hendelsen i minste detalj. Det var nettopp blitt mørkt i sju-tida på kvelden.

– Jeg hadde akkurat vært ute med en gruppe fra menigheten for å besøke de som er syke, og skulle til å lage middag. To av barnebarna mine var sammen med meg, og mannen satt og så på TV. Først kom ett jordskjelv. Jeg tok barnebarna i hendene og sa: Nå må vi gå ut av huset, forklarer Lourdes.

Før hun kom så langt, kom det kraftigste jordskjelvet Jama noen gang har opplevd.

Les hele saken i Agenda 3:16 julenummer.