;

Forsvarsspiller og forkynner

Salme 31,15 og 16 er av Sveins favoritt- bibelvers. Det er vers han gjerne taler over: Men jeg setter min lit til deg, Herre, jeg sier «Du er min Gud». Mine tider er i din hånd.
Foto: Siv Dolmen

Skrevet av Kristin Wennemo Malmin

Han har talt i over hundre kirker og noen hundre bedehus over hele Norge. Ved årsskiftet gikk han av som leder for Misjon i Norge i Normisjon. Men Svein Granerud gir seg ikke av den grunn.

– Jeg har spilt mot Tom Lund på Åråsen jeg, vi er jevngamle og spilte i den samme småguttserien.

– Hvem vant?
– Lillestrøm vant, men vi på Frogner var ikke så verst, vi heller. Jeg var forsvarsspiller, kaptein på laget, og … svære greier.

Fra sitt stuevindu i en hvitmalt tomannsbolig på Jar i Bærum kan Svein Granerud se ned på en fotballbane som ligger et par steinkast unna. De som kjenner Svein vet godt at fotballinteressen alltid har vært en del av ham, og at Lillestrøm er favorittlaget.

– Det er ikke sånn at livet mitt avhenger av om Lillestrøm har gjort det bra, men det er en veldig god start på en uke når de har vunnet.

– Er du ofte på Åråsen?

– Nei, de legger ikke opp terminlista etter Normisjons reiseruter, så det er en dårlig match, svarer Svein med glimt i øyet.

– Men jeg så dem slå Vålerenga i fjor. Det levde jeg lenge på.

 (…)

Forkynt i alle fylker
Han kan trenge overskuddet han får av å trene. For om du legger sammen antall reisedøgn Svein Granerud har i løpet av et år, blir tallet høyt. Selv vil han helst ikke snakke om hvor mange timer han er på jobb i løpet av en uke. Søker du på Internett etter «Svein Granerud», får du først og fremst en rekke treff på arrangementer rundt omkring i Norge, som «Møtehelg med Svein Granerud», «Bibelhelg med Svein Granerud», og så videre.

 Er det det bedre å spørre hvor i Norge du ikke har talt enn hvor du har talt?

– Det er mange steder jeg ikke har vært, men jeg har vært i alle fylker og i omtrent alle byer. Jeg har talt i noen hundre kirker og noen hundre bedehus. Det har blitt mye Norge rundt …

Den eneste byen Svein kan komme på at han ikke har prekt i, er Kirkenes.

Les hele portrettet i papirutgaven nummer 5/2017!