;

Omsetter følelsene i handlekraft

Kari Hilde med et maleri av sønnen Joshua. 8. mai har Joshua sittet åtte år i kongolesisk fengsel.
Fra Kongo forteller Kari Hilde at Joshuas helse igjen er dårligere.
Foto: Siv Dolmen

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

I snart åtte år har Kari Hilde Hodne French kjempet for å få sønnen Joshua hjem. – Det er som å løpe maraton uten å vite når vi ankommer målstreken. Den indiskfødte misjonærdatteren bruker nå all sin internasjonale erfaring og kompetanse i Kongo i kampen for den dødsdømte sønnen.

Det er en klar desemberdag med sol og blå himmel på Lambertseter. Kari Hilde Hodne French har akkurat åpnet døren for Agenda 3:16. Et stort maleri av sønnen Joshua French står på gulvet i stua lent opp mot et par bokhyller, et maleri Kari Hilde fikk etter at det hadde blitt solgt på auksjon som bidrag til sønnens støttekonto.

Hun tar plass i en av to burgunderfargede sofaer i den lille stua. Og selv om hun gjemmer telefonen litt unna, er den likevel lett tilgjengelig som den alltid er i tilfelle Joshua får mulighet til å ringe. Da vil hun være klar til å ta den.

Her i Norge snakker vi ofte om tidsklemma, og det stemmer for mange. Vi sier så fint at i Afrika kommer tiden, og det høres veldig romantisk ut. Men det er det aldeles ikke!

Kari Hilde Hodne French i Agenda 3:16s portrett

Kari Hilde er kjent som Mama French, moren til den dødsdømte Joshua French i Kongo. I august kom hun tilbake til Norge. Men ikke før hun hadde ordnet med et team som fulgte sønnen opp i Kongo. Hun måtte være trygg på at han fikk mat og drikke, hygieneartikler og alt annet han trengte mens hun var borte. Fire måneder ble det i Norge før hun igjen returnerte til Kongo, en drøy uke etter intervjuet med Agenda 3:16.

Målrettet
– Hvis jeg spør hvem du er – hva svarer du da?

– Det første jeg tenker på er at jeg er et menneske av støv og ånd med svake og sterke sider. Og så er jeg så privilegert at jeg får lov til å kalle meg en kristen, svarer Kari Hilde.

Les hele portrettet i paprirutgaven 1/2017.

I 2013 gjorde Agenda 3:16 et intervju med Joshua French i fengselet i Kisangani. Du kan lese hele intervjuet her.