Øyeblikksfanger og hverdagspoet

Leif Ingvald Skaug sier broren Trygve har tatt vare på finurligheten sin med ord og fantasi, og mener det nesten ikke finnes snillere mann på kloden.
Foto: Joakim S. Enger

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

Trygve Skaug er mannen fra indre Østfold som har skrevet seg inn i folks hjerter med tekstene sine. Mikrodiktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, og i 2016 var den siste av hans tre diktbøker blant Norges mest solgte. Men Trygve Skaug er kanskje mest kjent som artist og låtskriver. I 2006 var han med og grunnla bandet StMorritz som slo gjennom på norsk i 2010. Samme år satte de også verdensrekord i turnévirksomhet ved å holde 40 konserter på 40 forskjellige steder på 40 timer. Bandet tok en pause etter sitt andre album i 2012 og Trygve begynte å spille egne konserter.

Les portrettet i papirutgaven 3-4/2017.

Relatert innhold

Fra gata til kirka

Han var hjemløs og deprimert. Så møtte han noen på gata i Oslo som gav ham en kopp kaffe.

Read article "Fra gata til kirka"

Bærer med seg en bibeldrøm

Atten år gammel kom Michael Perreau som flyktning fra Malaysia til England. I dag er han daglig leder for United Bible Societies. Vi møtte ham i London i januar.

Read article "Bærer med seg en bibeldrøm"

Hilde mistet troen som tenåring

Som tenåring, mistet Hilde Heitmann sin kristne tro for en periode. Måten hennes far møtte henne på, var viktig i prosessen for å finne tilbake til tro. Les første del av intervjuet her!

Read article "Da troen forsvant"