Øyeblikksfanger og hverdagspoet

Leif Ingvald Skaug sier broren Trygve har tatt vare på finurligheten sin med ord og fantasi, og mener det nesten ikke finnes snillere mann på kloden.
Foto: Joakim S. Enger

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

Trygve Skaug er mannen fra indre Østfold som har skrevet seg inn i folks hjerter med tekstene sine. Mikrodiktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, og i 2016 var den siste av hans tre diktbøker blant Norges mest solgte. Men Trygve Skaug er kanskje mest kjent som artist og låtskriver. I 2006 var han med og grunnla bandet StMorritz som slo gjennom på norsk i 2010. Samme år satte de også verdensrekord i turnévirksomhet ved å holde 40 konserter på 40 forskjellige steder på 40 timer. Bandet tok en pause etter sitt andre album i 2012 og Trygve begynte å spille egne konserter.

Les portrettet i papirutgaven 3-4/2017.

Relatert innhold

Elever bygger skole

På en miljøbevisste skole i Vestfold er elever med på å bygge nytt og moderne i tre. Et helt spesielt hus er i ferd med å se dagens lys på Gjennestad videregående skole.

Read article "Bygger nytt og moderne i tre"

MARIA - Jesu mor

I 2019 har Agenda 3:16 en serie om bibelske personer. Denne teksten om Maria stod i Agenda 3:16 nr 1/2019.

Read article "Maria"

Har fortsatt mange ideer

Pianisten, komponisten, korinstruktøren og plateprodusenten er blitt pensjonist. Nå drømmer Peter Sandwall om å spille inn et par låter i Los Angeles.

Read article "Den rytmiske kirkemusikeren"