;

Øyeblikksfanger og hverdagspoet

Leif Ingvald Skaug sier broren Trygve har tatt vare på finurligheten sin med ord og fantasi, og mener det nesten ikke finnes snillere mann på kloden.
Foto: Joakim S. Enger

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

Trygve Skaug er mannen fra indre Østfold som har skrevet seg inn i folks hjerter med tekstene sine. Mikrodiktene hans er blant de mest delte på sosiale medier, og i 2016 var den siste av hans tre diktbøker blant Norges mest solgte. Men Trygve Skaug er kanskje mest kjent som artist og låtskriver. I 2006 var han med og grunnla bandet StMorritz som slo gjennom på norsk i 2010. Samme år satte de også verdensrekord i turnévirksomhet ved å holde 40 konserter på 40 forskjellige steder på 40 timer. Bandet tok en pause etter sitt andre album i 2012 og Trygve begynte å spille egne konserter.

Les portrettet i papirutgaven 3-4/2017.