;

Pepperkaker med blåmuggost

Skrevet av Marit Røttingsnes Westlie

Ingredienser:

Pepperkaker
200 g smør
225 g sirup, jeg bruker lys type
225 g sukker
800 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts malt nellikspiker
1 ts kanel
½ ts kardemomme
1 ts malt anis
½ ts malt pepper
3 egg

Honningglaserte valnøtter
75 g valnøtter
2 ss flytende honning
1 ts nykvernet pepper
1 ts salt

Jeg følte meg skikkelig privilegert da jeg oppdaget kombinasjonen pepperkaker og blåmuggost for noen år siden. Jeg fikk det servert hos noen venner, og falt pladask!

Slik gjør du:
Ha smør, sirup og sukker i en kasserolle og kok opp. Rør rundt til smøret har smeltet. I mellom-tiden blander du sammen alt det tørre. Hell smør- og sukkerblandingen i en miksebolle og ha i det tørret. Visp det raskt sammen, bruk gjerne en flatvisp dersom du har det. Ha så i eggene og miks deigen sammen. Ta deigen ut av bollen og pakk den inn i plastfolie. Legg den i kjøleskapet til neste dag. Ta deigen ut av kjøleskapet og la den bli romtemperert før du begynner å kjevle dem ut.

Sett stekeovnen på 200 grader. Kjevle pepperkakedeigen tynt. Bruk litt mel slik at deigen ikke setter seg fast. Stikk ut ønskede mønster og legg dem over på bakepapirkledde stekebrett. Stek pepperkakene i ca. 10 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

Ha valnøttene i en stekepanne og rist dem over medium varme til de begynner å få litt farge. Ha over honningen, salt og pepper og la det smelte sammen. Hell det så over på en tallerken og la det avkjøles. Brekk bitene fra hverandre så snart nøttene er blitt kalde.