;

Forsoning og tilgivelse får livet til å gå opp

Foto: Håvard Krogedal

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

– Fortellingen om Jesus har dette store elementet av forsoning og tilgivelse som er nødvendige betingelser for at livene våre går opp. Det sier Jonas Gahr Støre som mener troen på Gud har gjort ham mer ydmyk i møte med andre mennesker.

14. januar 2008. 22. juli 2011. 14. juni 2014. Én dato hele Norge har et forhold til. To datoer om liv og død. Og tre datoer som preger partileder Jonas Gahr Støres liv. Agenda 3:16 har fått en knapp time med Jonas Gahr Støre på Stortinget. Litt forsinket fra forrige møte hilser han oss velkommen på kontoret sitt.

– Hvor vil du jeg skal sitte, spør han fotografen, godt vant med fotografer som vil ha det beste lyset på den de tar bilde av.

14. juni 2014
To år har gått siden den populære politikeren tok over kapteinbindet etter Jens Stoltenberg og ble leder for Arbeiderpartiet i juni 2014. Meningsmålingene har kanskje ikke vært like hyggelig lesning for partiet, men mannen som leder dem har nordmenn flest like stor tillit til som statsministeren selv. I Tillitsundersøkelsen 2016 gjennomført av TNS Gallup havner Jonas Gahr Støre på topp sammen med Erna Solberg over de politikerne som folk har mest tillit til. 

– Troen veier inn i måten jeg tenker på og forsøker å finne løsninger på.

 – Hvordan har disse to årene som partileder vært? 
– Det har vært to veldig spennende og interessante år som har gitt meg mye energi og motivasjon gjennom det fine i politikken; muligheten til å møte mange mennesker og se nordmenns livssituasjon og arbeidssituasjon på alle de hjemstedene som er i dette landet. Jeg tror ikke det er noen annen jobb, med unntak av en turnémusiker, hvor du kommer så mye rundt og blir tatt så godt imot, svarer Støre. 

 Les hele portrettet i Agenda 3:16s sommernummer.