;

Fosterdatteren åpnet en hjertedør

– Det aller beste med å være fosterfamilie, er at vi har fått en datter til, sier Geir Morten og Janne Mari Nilsen.
Kristin Winther Jørgensen

Skrevet av Kristin Winther Jørgensen

– Det å komme tett på smerte fra et barn som trenger en hånd, har åpnet en dør i hjertet vi ikke visste var der, sier familien Nilsen.

Nilsen-familien på Sotra utenfor Bergen består av pappa Geir Morten, mamma Janne Mari, deres biologiske datter Nathalie (7) og fosterdatteren deres (4). Nathalie beskrives som livlig og vilje-sterk. Fireåringen er solstrålen med masse sprell og pågangsmot, i følge Geir Morten og Janne Mari.
– Det aller beste med å være fosterfamilie, er at vi har fått en datter til, er ekteparet enige om. Før de fikk fosterdatteren hjem, lurte de på om det var mulig å elske det nye familiemedlemmet like høyt som de elsket Nathalie. Men allerede andre kvelden de hadde fosterdatteren sin hos seg, vekslet de blikk og innrømte at hun hadde «krøpet» langt inn i hjerterota allerede.

Plutselig fire
Det var etter et noe komplisert svangerskap med Nathalie at familien Nilsen begynte å tenke på å adoptere et barn. De startet prosessen med kommunen om å bli godkjent som adoptivforeldre.

Les hele saken i nummer 3/4-2016