;

Ingeborg Midttømme fokuserer på mulighetene

– I dag preker jeg mye enklere, sier Ingeborg Midttømme.
Foto: Per Arne Gjerdi

Skrevet av Per Arne Gjerdi

– Mamma ville at jeg skulle bli selvstendig, forteller Ingeborg Midttømme. Midt i et trafikkert bomiljø i Oslo sendte moren henne på Speideren. Vel 40 år senere ble hun den yngste i bispekollegiet. Men å være kvinne og bli prest innebar mye kamp, mye bønn og mange tårer.

Har du sett Borettslaget på TV?

Det er Ingeborg Midtømme som stiller det første spørsmålet, der vi sitter og drikker kaffe hjemme hos henne i bispeboligen i Molde. Jeg har nettopp bedt henne si litt om sin egen oppvekst, og mitt svar er selvsagt et kort og bekreftende ja. De færreste nordmenn har vel gått glipp av den populære TV-serien der Robert Stoltenberg spilte de fleste rollefigurene. 

– Der vokste jeg opp, fortsetter hun og ler.

 – I virkeligheten heter det Engelsborg, og det var omtrent akkurat sånn som i serien. Men vi hadde to vaktmestere, en vi syntes var streng, og en som vi håpet var der hvis vi hadde vært uskikkelige, knust en lampekuppel eller noe slikt.

Les hele portrettet i nummer 2/2016.