;

Mannen i kulissene

Matlaging, mekking og strikking er bare noen av Eiriks mange ferdigheter. Men det er musikken som har ført ham til NRK Super, The Voice og Idol.
Foto: Siv Dolmen


Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

Han er på fornavn med Sondre Lerche og Magne Furuholmen etter tre sesonger med The Voice. Denne våren er sangpedagog Eirik Kaasa igjen i kulissene når Idol sendes på norske TV-skjermer. Før jul lanserte han sitt andre album med elitekoret Safari. Med dem sikter han ikke bare mot stjernene, men helt til enden av universet.

Da TV2 skulle i gang med det nye sangtalent-programmet The Voice høsten 2011, fikk sangpedagog og musiker Eirik Kaasa en telefon fra kapellmester i Nordisk Film TV: Vi vil ha med oss de beste i dette programmet, derfor ringer vi deg.

I en verden hvor mange får jobb utfra bekjentskaper, var det ekstra gøy for sangpedagogen å få et oppdrag på bakgrunn av det han gjorde og ikke hvem han kjente. Agenda 3:16 møter Kaasa hjemme på Voksen skog i Oslo en kald og solfylt dag. Fra hjemmestudioet i en krok på soverommet har han utsikt mot Oslofjorden. Der har den allsidige musikeren jobbet med nye sanger til NRK Supers Fantorangen og amerikansk samtidsgospel til gospelkoret Safaris siste album som kom ut før jul. Repertoaret er stort, og musikk den røde tråden i det meste han involverer seg i.

Les hele portrettet i nummer 3-4/2016.