;

Nytte og nytelse

Hele familien i arbeid på landstedet Dombestein i Bremanger kommune, Nordfjord.
Foto: Privat

Skrevet av Kristin Winther Jørgensen

Er ferie nyttetid eller nytetid? For familien Helgaas i Bergen er det begge deler.

Det nærmer seg sommerferie for familien på seks. Pappa Einar, mamma Audhild, barna Amund (15), Joar (13), Maia (11) og Ella (6) ser frem mot feriedager sammen som familie. I år går turen fra Bergen til Nordfjord. Der skal de overta et feriested som frem til nå har vært eid av Einars mor.

Familien Helgaas: Amund, Joar, Ella, Audhild, Maia og Einar. 

– I år visste vi at vi måtte satse på en rimelig ferie. I fjor var nemlig hele familien på Ungdom i Oppdrag sin bibelskole på Hawaii og dermed tjente vi ikke opp feriepenger. Så i år blir det oppussing og overtagelse av huset i Nordfjord parallelt med ulike ferieaktiviteter ute, sier Einar. Han forteller at ferien i år har blitt skalert ned, sett i forhold til feriene familien vanligvis pleier å ha.

– Et par uker i sommer skal vi sende guttene opp til Nordfjord for å male huset mens vi voksne er hjemme og jobber. Guttene skal være sammen med farmoren sin, så de har voksent tilsyn, men de skal jobbe alene. Det er helt bevisst fra vår side, vi har prøvd å lære dem god arbeidsmoral, forteller Einar.

Siden de var små, har ungene lært seg vedhogst og annet praktisk arbeid. Nå skal altså de to eldste få prøve seg på malearbeid uten far og mor tilstede.

Les hele saken i sommernummeret 6/7-2016