;

Vil være et forbilde

Selv om jeg er kjempeheldig som nå har muligheten til å engasjere meg profesjonelt, betyr ikke det at jeg utelukker andre viktige ting, forteller Thomas Alexander Strandskogen.
Foto: Kristin Wennemo Malmin

Skrevet av Kristin Wennemo Malmin

Oslo Soul Teens, boybandet Suite 16, og nå Melodi Grand Prix. Thomas Alexander Strandskogen sliter ikke med fritidsproblemer. Men selv om det profesjonelle musikklivet banker på døren, vil han fortsatt være voksenleder i Oslo Soul Children.

– Vi trenger vel ikke akkurat å stå midt i skolegården å ta bilder …

Thomas Alexander Strandskogen (18) kommer fra spansktime på Kristelig Gymnasium i Oslo når vi møter han for intervju. Han smiler noe blygt når gjengen fra klassen går forbi akkurat i det vi tar bilder, men medieoppmerksomhet er likevel noe han har begynt å venne seg til. Enda mer oppmerksomhet håper han det blir etter 27. februar. Suite 16 har nemlig et mål om å vinne den norske finalen i Melodi Grand Prix.

– Samtidig håper vi selvsagt at flere kan åpne øynene for Suite 16. Vi er godt etablert som band, men kan komme mye lenger. Vi er med for at flere skal legge merke til oss, men dette er først og fremst en konkurranse som vi er med i for å vinne, sier Thomas.

Vi har store planer om at vi skal gjøre det vi kan for å vinne Melodi Grand Prix, sier Thomas, her som en del av Suite 16 da de opptrådte på Soul Children-festivalen i Oslo Spektrum i høst. 
FOTO: OSLO SOUL CHILDREN

Kafeen på KG er stengt, men Thomas har nøkkel og låser oss inn slik at vi får sitte i fred.

– Pappa driver kafeen her på KG, noe som er veldig koselig for meg, for da ser jeg han ofte, legger Thomas til.

Suite 16 ble til for omtrent ett år siden gjennom realityprogrammet Project Boyband på TV2. De fem som endte opp med å bli det nye boybandet er i alderen 15 til 20 år, og Thomas forteller at de har blitt veldig gode venner. Bandet kom med i Melodi Grand Prix etter å ha fått en forespørsel fra Jan Fredrik Karlsen om å sende inn et bidrag. Fire produsenter laget låten «Anna Lee», og gutta fikk tilbakemelding om at Karlsen likte bidraget godt.

– Ble dere overrasket over å få plass i MGP?
– Ja, er du gæren. MGP er den største musikkonkurransen i Norge, det er helt utrolig å få være med i den. Vi ble «mega-gira» alle sammen. Sangen handler om en søt og pen jente som ikke vet at hun er så søt og vakker. Låta handler om at vi forteller henne hvor fin hun er. At hun må tro på seg selv, forteller Thomas.

Vil bety noe for andre
Han har sunget i Oslo Soul Children (OSC) siden han gikk i femte klasse. Når han nå går i andre klasse på videregående, synger han i Oslo Soul Teens. Men han stiller gjerne opp som voksenleder for de yngre.

– Jeg har vært med i Soul Children lenge fordi jeg synes det har vært kjempegøy. Nå er jeg med fordi jeg fortsatt synes det er kjempegøy selv, men også for å bety noe for noen andre. Jeg ønsker å være et forbilde, å kunne bidra med det jeg kan og den jeg er. Det synes jeg egentlig er litt morsomt, det å være et forbilde. Ikke alle har den muligheten, og jeg ønsker å gjøre det beste ut av det.

– Hva legger du i å være et godt forbilde?
– At jeg viser at jeg engasjerer meg i koret. Selv om jeg er kjempeheldig som nå har muligheten til å engasjere meg profesjonelt, betyr ikke det at jeg utelukker andre viktige ting. Jeg har ikke mindre lyst til å være med i det jeg har vært med på før. Jeg er opptatt av å bevare det som er viktig for meg. Jeg er fortsatt Thomas.

– Den kristne troen er sentral for meg, sier Thomas, som her synger i Oslo Soul Teens. 
FOTO: OSLO SOUL CHILDREN

Leder for Oslo Soul Children, Ragnhild Hiis Ånestad, beskriver Thomas slik:
– Han er utrolig positiv og oppmuntrende, og et flott forbilde. Han er flink til å se de rundt seg, og er en høyrehånd for meg i koret. Det er gøy å følge han – han fortjener å nå langt, for han er av dem som har stått på og øvd mye, sier Hiis Ånestad.

Lært mye av Soul Children
På spørsmål om hva det har betydd for Thomas å være med i Oslo Soul Children, er svaret at det har betydd svært mye.

– Da jeg var mindre, så jeg veldig frem til alle øvelser, både fordi det var morsomt å synge, men også fordi det betydde noe å «henge med» de litt større gutta. Gutter i kor var liksom ikke like «poppis» utenom, derfor var det morsomt å komme dit og ha eldre forbilder. Gjennom OSC har jeg lært meg å synge og opptre, og jeg har lært at jeg skal formidle noe når jeg synger. Du skal ikke bare synge for å opptre.

– Har du lært noe om kristen tro, og?
– Ja, absolutt, jeg er jo personlig kristen. Jeg har en tro. Det har alltid vært et kristent fellesskap der som jeg har vært en del av.

– Hva betyr troen for deg?
– Den er sentral, det er ikke noe jeg bare sier. Jeg vet hva jeg tror på, selv om jeg har et avslappet forhold til troen. Jeg tror.

– Hvordan er det å være kristen i et boyband?
– Det er kult at vi er to i bandet som har bakgrunn fra en kristen sammenheng. Kevin fra Bergen har også det, det er fint å ha til felles. Og tekstene vi synger i Suite 16 er ganske «tamme», jeg synger ikke noe jeg ikke kan stå for.

Sunget i kor siden han var to
På spørsmål om hva som er framtidsdrømmen, er svaret ikke uventet at han er sikker på at han skal holde på med musikk på en eller annen måte. – Jeg er så heldig som allerede nå får drive på med det jeg liker best av alt. Jeg har sunget i kor siden jeg var to og et halvt år – da begynte jeg i Knøttene, et kor i Ullern kirke. Jeg ER musikk tvers igjennom, sier Thomas Alexander Strandskogen.