;

Sangfuglen som landet i Acta

– Jeg ønsker å være en leder som bidrar med teologisk kompetanse. Og teologisk glød, sier den nye Acta-lederen.
Foto: Siv Dolmen

Skrevet av Per Arne Gjerdi

Mange trodde han kom til å gjøre sangen til yrke. Men som nyutdannet prest tar Kristian Sveinall Øgaard spranget over i lederansvar for en av Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner. – Jeg ønsker å sette klare mål. Men er ganske pragmatisk, forsikrer han.

Kristian Sveinall Øgaard (27) er blitt ny på minst tre måter denne sommeren. Han er nyutdannet teolog fra Menighetsfakultet, der han denne høsten også tar praktikum. Han er ny daglig leder i Acta – barn og unge i Normisjon. Og sist, men ikke minst, så er han nygift. Med Astrid, som han møtte i Nittedal, der han inntil nylig har vært ungdomsarbeider.

En side ved ham som er alt annet enn ny, men som overrasker mange når de blir kjent med den nye organisasjonslederen, er sangfuglen fra Bergen. Og da handler det ikke om pop, men om salmer og opera. Kristian kommer fra en familie med lange musikktradisjoner og kirkesangere bakover i slekten.

Les hele portrettet i nummer 9/2015.