Sangfuglen som landet i Acta

– Jeg ønsker å være en leder som bidrar med teologisk kompetanse. Og teologisk glød, sier den nye Acta-lederen.
Foto: Siv Dolmen

Skrevet av Per Arne Gjerdi

Mange trodde han kom til å gjøre sangen til yrke. Men som nyutdannet prest tar Kristian Sveinall Øgaard spranget over i lederansvar for en av Norges største kristne barne- og ungdomsorganisasjoner. – Jeg ønsker å sette klare mål. Men er ganske pragmatisk, forsikrer han.

Kristian Sveinall Øgaard (27) er blitt ny på minst tre måter denne sommeren. Han er nyutdannet teolog fra Menighetsfakultet, der han denne høsten også tar praktikum. Han er ny daglig leder i Acta – barn og unge i Normisjon. Og sist, men ikke minst, så er han nygift. Med Astrid, som han møtte i Nittedal, der han inntil nylig har vært ungdomsarbeider.

En side ved ham som er alt annet enn ny, men som overrasker mange når de blir kjent med den nye organisasjonslederen, er sangfuglen fra Bergen. Og da handler det ikke om pop, men om salmer og opera. Kristian kommer fra en familie med lange musikktradisjoner og kirkesangere bakover i slekten.

Les hele portrettet i nummer 9/2015.

Relatert innhold

Mollstemt og livsbejaende

Tord Gustavsen og hans trio aktuell med albumet The Other Side. Fortsatt mollstemt og livsbejaende, meditativt og svingende, og nå med salmer som «Kirken, den er et gammelt hus» i repertoaret.

Read article "Mollstemt og livsbejaende"

Mener «Ordets kirke» taler for mye

Agenda 3:16 spør i hovedsaken om det er rom for utviklingshemmede i kirken. Tor Ivar Torgauten mener mange menigheter ikke er tilrettelagt for funksjonshemmede og at det snakkes for mye.

Read article "Mener «Ordets kirke» taler for mye"

Trakk seg etter 175 dager som biskop

Store synsproblemer førte til at Ivar Braut trakk seg etter bare 175 dager. Han er månedens portrett.

Read article "Trakk seg etter 175 dager som biskop"