;

Tro i alt

Når TV-pastoren tegner egen troshistorie, er ekteskap og barn høydepunktene og svigerforeldrenes død et absolutt lavpunkt.
Foto: Siv Dolmen

Skrevet av Birgit Nersten Lopacki

– Det er ikke så viktig hva man gjør, men å være helhjerta i det man gjør, sier TV-pastor Egil Svartdahl som selv har vært både konditor og søppelkjører. Agenda 3:16 har utfordret programlederen til å tegne sin troshistorie slik han selv gjør med kjente personer.

– Haha, det har du tenkt altså! Dette skal være min livs- og troshistorie?

Egil Svartdahl ler godt. Hele Norges TV-pastor har akkurat blitt utfordret til å tegne troshistorien sin slik han ber deltagerne i programmet Reisen hjem å gjøre.

– Jeg har alltid tenkt at det må være vanskelig å gjøre det, sier han og humrer litt før han setter i gang med å tegne.

Agenda 3:16 møter den kjente programlederen i lokalene til det lille produksjonsselskapet TV Inter som han har vært en del av siden starten i 1992. De har en solid liste med livssynsprogrammer produsert for TV2. Dagene er travle for Svartdahl og teamet på TV Inter. Dagen etter er planen å dra til Kongo med fly klokken halv sju på morgenen.

– Vi må bare få visumet i orden først, sier programlederen. Han virker ikke veldig bekymret til tross for at ambassaden hvor passene nå er, ligger i Stockholm. De må derfor fraktes – helst med gyldig visum – fra Stockholm til Oslo før flyets avgang tidlig neste dag.

Født særping
Egil ble født i Sarpsborg og er nummer fem i søskenflokken på seks. Foreldrene Rut og Hans Svartdahl hadde fem år bak seg som misjonærer i India for Pinsevennenes ytremisjon. De måtte forlate landet da det ble delt opp i Pakistan og India, og fikk ikke komme tilbake. Barndomsårene hadde Egil i Drammen fra han var tre til han var ti år. Deretter flyttet familien til Oslo.

Les hele portrettet i 6/7-2015.