Forlot nesten troen

Kjære Gud, hva er det du holder på med? lurte Anne Birgitta på da hun kjempet med Gud.
Foto: Siv Dolmen

Normisjons nye generalsekretær Anne Birgitta Langmoen Kvelland hadde som bibelskolerektor sitt livs kamp med Gud. Kunne hun fortsette å tro på ham når hun så all lidelsen rundt seg?

Tekst: Birgit Nersten Lopacki

Det er vinter 2004. Anne Birgitta Langmoen Kvelland ligger på badet hjemme og kjemp-er med Gud. Som rektor ved Bibelskolen i Staffeldtsgate, har hun kommet tett på de kristne ungdommenes hverdag. En vond hverdag for mange av dem. Samtidig plages hun også av overgrepene kvinner og barn ble utsatt for i det tidligere Jugoslavia. Skulle hun fortsette å tro på Gud når verden så slik ut?

– Det ble for mye totalt. Jeg tenkte: Kjære Gud, du må jo kunne ordne opp i noe her. Hva er det du holder på med? sier Anne Birgitta.
Den natta så hun ikke noe annet alternativ enn å forlate troen.

Vannkrig
Anne Birgitta var nest yngst i en søskenflokk på seks og vokste opp på Arneberg, fem mil sør for Elverum i Hedmark.

Les hele portrettet i nummer 5 2014.

Relatert innhold

Fra gata til kirka

Han var hjemløs og deprimert. Så møtte han noen på gata i Oslo som gav ham en kopp kaffe.

Read article "Fra gata til kirka"

Bærer med seg en bibeldrøm

Atten år gammel kom Michael Perreau som flyktning fra Malaysia til England. I dag er han daglig leder for United Bible Societies. Vi møtte ham i London i januar.

Read article "Bærer med seg en bibeldrøm"

Hilde mistet troen som tenåring

Som tenåring, mistet Hilde Heitmann sin kristne tro for en periode. Måten hennes far møtte henne på, var viktig i prosessen for å finne tilbake til tro. Les første del av intervjuet her!

Read article "Da troen forsvant"