;

Klar for lesesommer

Hos familien Martinsen på Sinsen blir det fortært store mengder litteratur. Når sommeren står for døren, blir lesingen intensivert.

Tekst og foto Martin Eikeland

Bøker til ferien: Når sommerferien setter inn, blir det lesing for alle de fem i  Martinsen-familien. Grete (t.v.), Elise, Åsne, Jørn og Torjus har med seg et lite bibliotek til Italia.
– Vi har egentlig lest for barna fra de var helt små. Ja, jeg kjøpte faktisk bøker til dem før de var født. Jeg har alltid ønsket at mine barn skal bli glad i litteratur, sier Grete Yksnøy Martinsen (44).

Når familien blir spurt om hvem som står bak den store leseinteressen i familien, peker både pappa Jørn (45) og de tre barna på Grete.

– Det er ingen tvil om at Grete skal ha æren for det. Hun har vært fantastisk til å introdusere bøker her i huset, sier Jørn.

Harry Potter

Når Agenda 3:16 kommer på besøk for å snakke om lesevaner og sommerlesing, er stuebordet fullt av bøker. Selv om ulike typer litteratur finnes i stablene, er det en forfatter som er ekstra godt representert, J.K. Rowling. Harry Potter er en slags minste felles multiplum for leselysten i familien.

Les hele intervjuet i Agenda 3:16s sommernummer! (6/7-2018)