;

Sushisalat

Antall personer: 4    Fra start til ferdig salat: 50 minutter   Aktiv tid: 30 minutter

Nyt en forfriskende sushisalat i sommersolen!

Ingrediensliste

  • 400 g sushiris
  • 5 ¼ dl vann
  • 1 ½ ts salt
  • 3 ss riseddik
  • 2 ss sukker
  • 600 g laksefilet av sushikvalitet
  • 2 avokadoer
  • 1 mango
  • 2 vårløk
  • 2 ss sesamfrø
  • koriander

Til servering

  • wasabi
  • soyasaus
  • syltet ingefær

Ha sushirisen i en bolle med rikelig med kaldt vann og vask den godt. Hell ut vannet, fyll på nytt vann og gjenta 4–5 ganger til vannet blir blankt. Kok opp det tilmålte vannet og saltet i en liten kjele med lokk. Så snart vannet koker har du i risen, legger på lokket og lar risen småkoke i 13 minutter. Ta kjelen av varmen, men la kasserollen stå i enda 10 minutter med lokket på.

Rør sammen riseddik og sukker i en bolle. Hell risen over på et stort fat og fordel den utover. Hell over riseddiken og bland den inn. La risen avkjøles til romtemperatur.

Det er best å bruke et loinstykke av laksen, da får du finest skiver. Når du skjærer skiver til sashimi eller sushi får du finest skiver når du skjærer mot hodet på fisken, altså i samme retning som U-en på fiskefettet.

Skrell mangoen og avokadoen og skjær i fine skiver, og skjær vårløken i ringer. Fordel alle skivene og ringene over risen. Dryss over sesamfrøene og korianderblader.

Wasabi, soyasaus og syltet ingefær plasseres i små skåler og serveres til.

Oppskriften er fra Marit Røttingsnes Westlie, også kjent som Fru Timian.