;

Lisa henter styrke hos Jesus

Stjernekamp, Beat for Beat, Grand Prix, Soul Children. Dette er noen av ingrediensen i Lisa Børuds nye artistliv. Fortsatt har Jesus – og lovsangen – førsteplassen i livet hennes.

Tekst Brita Skogly Kraglund  
Foto Kristianne Marøy

– Det siste året har vært en spennende reise. Jeg har lært mye om meg selv, og om hva jeg kan få til. Jeg har jo mestret både sang og dans samtidig, sier Lisa Børud med et stort smil.

Ungjenta er kledd i treningstøy. Håret er satt opp i en praktisk topp midt på hodet. Hun er klar for undervisning på Bårdar Danseinstitutt der hun sist sommer avsluttet en toårig utdannelse.

Men først spiser hun en enkel frokost som består av brunostblings og kaffe mens hun forteller om alt det spennende som skjer i livet hennes nå.

For meg er det å synge lovsang det fineste jeg kan gjøre.

– I november og desember handler det om «Stille Natt», juleturné i mange av landets kirker med Rune Larsen, Tor Endresen, Maria Haukås Mittet, Alexander Rybak.

– Hva betyr det for deg?

– Det blir veldig fint. Det blir et stort aldersspenn på oss. Rune fylte 70 år i begynnelsen av august. Tor runder 60 neste år. Maria nærmer seg 40. Aleksander er 32, mens jeg er yngst med mine 22 år. De ønsket nok litt ungt blod, tror hun.

Lisa setter pris på å kunne reise på juleturné blant annet fordi:

– Julen er først og fremst det viktigste i det jeg tror på. Jesus ble født. I tillegg er det en veldig koselig høytid. Vi samles og har det fint. Det er hyggelig med gaver, men enda bedre liker jeg samlingene med mennesker jeg er glad i. Begynnelsen av desember med den stemningen som er da, er min favoritt-tid. Jeg ser virkelig fram til julestemningen i kirkene vi kommer til, sier hun forventningsfullt.

Troen har fortsatt førsteprioritet i den unge artistens liv.

– Jeg er med i lovsangsteamet i Filadelfia. For meg er det å synge lovsang det fineste jeg kan gjøre.

 

Les hele portrettet i augustnummeret!