;

Sex er ikke bare én ting

Er sex noe vi forbinder med bare én ting? Når Debra Hirsch snakker om seksualitet, handler det også om identitet, relasjoner og vår lengsel etter kjærlighet. Hun vil ha mer åpenhet om temaet i kirken.

Tekst Per Arne Gjerdi

– Det er noe dypt åndelig med seksualiteten, sier Debra Hirsch og skynder seg å presisere at hun da ikke bare mener seksualakten. 

– Det handler om alle aspekter ved vår seksualitet: Vår evne til å være i relasjoner, vår lengsel etter kjærlighet og vår identitet som mann og kvinne.  

Agenda 3:16 møter Debra før sommeren i IMI-kirken i Stavanger, der både hun og mannen Alan Hirsch holder seminarer. Mens Alan tar for seg bibelske prinsipper for menighet og disippelskap, snakker Debra om seksualitet. Ekteparet møttes i Australia, der hun kommer fra, men bor nå i Los Angeles.

Debra Hirsch mener vårt forhold til og synet på seksualitet i altfor stor grad er blitt redusert til bare å handle om seksualakten. FOTO: Per Arne Gjerdi 

Menneskelig lengsel

Debra har skrevet boken Redeeming sex, og er opptatt av hvordan kirken kan ta folk på større alvor når det gjelder tematikken. Hun mener vårt forhold til og synet på seksualitet i altfor stor grad er blitt redusert til bare å handle om seksualakten. 

(…)

– Vi trenger å bli elsket, noen å være fortrolige med, og være tilknyttet andre mennesker, sier hun. 

Debra er redd noen også faller utenfor – hvis kirken har et for snevert syn på seksualitet, og hvis det kun dreier seg om å bli gift og ha sex. Hva da med dem som ikke blir gift?   

– Vi har skilt kroppen og sex fra eros, sier Debra. 

Slår du opp erospå wikipedia, finner du at ordet betyr enten «sanselig kjærlighet, seksual- og livsdrift» eller «lengselen etter det gode, skjønne og opphøyde». 

– I kirken tar vi for gitt at seksualiteten er reservert ekteskapet. Men vi lærer ikke folk hva eros kan være, nemlig noe som strekker seg ut over seksualakten. Vi har en manglende forståelse av hva sensualitet er.   

Les hele saken i papirutgaven!

Bestill bladet her