;

Rocka pinsevenn skriver jula inn

Levi Henriksen er rockemusiker og forfatter med pinsevennbakgrunn. Det var engang konfliktfylt, men har gitt ham en skattkiste av historier, som ikke sjelden handler om jul.

Tekst og foto: Per Arne Gjerdi

(…)

Levi ble født inn i en solid pinsevennfamilie.

– Jeg er bokstavelig talt hillbilly, for vi bodde oppe i åssiden på Granli. Der lå småbruket vårt, og gården til bestefar like ved. De første årene av livet var det hele min verden. Det var et sjokk da jeg begynte på skolen og forsto at ikke hele verden besto av pinsevenner. 

– Du var tidlig med på møter?

– Ja, vi var veldig mye på møter. Dessuten var mamma søndagsskolelærerinne. Hun startet søndagsskole i nabobygda, og fra jeg var 3-4 år var jeg med henne dit hver søndag. 

Levi var på alle måter minstemann, født 14 år etter sin bror, og med to enda eldre søstre. 

– Jeg er onkel til en fyr som er to år eldre enn meg. Søstera hans, min niese, er ett år yngre enn meg. Jeg lekte en del med dem. 

Utenfor

– Hadde du en opplevelse av utenforskap?

– Veldig!

Svaret kommer kjapt fra Levi.   

– Jeg merket utenforskapet da jeg begynte på skolen. Motemessig og sånn vi så ut på 70-tallet, var vi ti år etter alle andre. Kvinnene i menigheten gikk fortsatt i kjoler. De hadde langt hår oppsatt i en topp, og gikk med hatt. Av en eller annen mystisk grunn fikk jeg ikke lov til å ha langt hår. Jeg så ut som jeg kom fra 1952 eller noe sånt. Det var broren min som til slutt sa til mamma og pappa at de måtte slutte med det tullet der. Så den sommeren mellom tredje og fjerde klasse fikk håret gro.  

(…)

Les hele portrettet i papirutgaven!

Bestill abonnement her!