Og Gud sa: Bli lege!


Jeg tror det ligger et sterkt vitnesbyrd i å si at Gud har en plan med mitt liv, sier Linda Tånevik. Foto: Anders Martinsen

Linda Tånevik er frisøren som omskolerte seg til lege. Så ble hun misjonær og nå skal hun være gjestelærer på helbredelseslinjen på Acta bibelskole i Stavanger. – Jeg er opptatt av å høre hva Gud sier til meg. Gjennom mange år har jeg tatt Guds stemme på alvor. Derfor har jeg opplevd så mye spennende, sier Linda Tånevik.

Tekst Martin Eikeland

Å få til en intervjuavtale med Linda Tånevik er ikke enkelt. Da Agenda 3:16 spurte om å få snakke med henne på forsommeren 2018 var hun utenlands. Slik har det fortsatt de siste månedene. På lista over land hun har besøkt siden den første kontakten, står for eksempel Guatemala, Costa Rica og Belize. 

– Det åpner seg dører og muligheter. Når Gud snakker til meg, så er jeg villig til å lytte, sier hun når det endelig har latt seg gjøre å få til et intervju. Som en smilende stormvind kommer hun inn i kafeen i Q42, det store anlegget til pinsemenigheten Filadelfia i Kristiansand.

– Så flott vi fikk det til å treffes. Jeg skal til Indonesia på onsdag, men dette blir spennende, smiler hun.

Linda Tånevik fikk det ærefulle oppdrag med å være forlover for kronprinsesse Mette-Marit. Men dagen etter bryllupet kjente forloveren på en på tomhet. 
FOTO: SCANPIX

Spennende

La oss spole tiden tilbake til søndag 26. august 2001. Dagen før har Linda vært forlover i bryllupet til venninnen Mette-Marit som giftet seg med sin store flamme, kronprins Haakon Magnus. Selv om brudeparet tok det meste av oppmerksomheten, var det også mange som la merke til brudens forlover. Mens mange av gjestene i bryllupet stilte i designerantrekk, gjorde forloveren seg bemerket med sin elegante kjole som moren Unni hadde sydd. 

Men dagen etter bryllupet, da blitslampene var sloknet og viraken forsvunnet, våkner Linda opp i leiligheten sin i Oslo og kjente på tomhet. 

(…)

Les hele portrettet i papirutgaven!

Bestill abonnement her.