;

Artist utenfor rammene

– Jeg kan hvis jeg vil. Det tar bare litt tid, sier Ole Børud om det å skrive tekster til sangene sine. Foto: Per Arne Gerdi

I fjor høst imponerte han TV-seere over hele landet med sin stemme og allsidighet i Stjernekamp. Nå er han rykende aktuell med albumet Outside the Limit. Vi har snakket med Ole Børud om musikalske grenser og andre rammer i livet.

Tekst og foto Per Arne Gjerdi

Det er gått ti år siden Agenda 3:16 møtte Ole Børud til portrettintervju etter utgivelsen av debutalbumet Shakin’ The Ground. Så før vi snakker med ham om deltakelsen i fjorårets Stjernekamp på NRK, og det rykende ferske albumet Outside the Limit, spør vi hva som har skjedd siden den gang.

– For å si det litt svulstig, så har jo livet skjedd i mellomtiden. For eksempel er jeg blitt pappa til to gutter. En stor opplevelse å få bli det, sier Ole. Han og kona Hilde bor i Stavern, med barna Anton på seks år, som akkurat har begynt på skolen, og Evan på fire, som går i barnehagen.

Overraske seg selv

– Når det gjelder det jeg jobber med…

Ole tar en ørliten tenkepause, der vi sitter på kafé nær Majorstuakrysset i Oslo. Det er uken før han skal på turné i forbindelse med det nye albumet, med Oslo, Stockholm, Gøteborg, København, Lillehammer, Bergen og Trondheim på programmet. Plakaten på Facebook viser «utsolgt» eller «få billetter» på konsertene i våre to naboland.

– Man går jo noen steg med musikken og prøver å gå videre. Samtidig er det viktig for meg å ivareta en slags fellesnevner når det gjelder hva jeg presenterer musikalsk under labelen Ole Børud, sier han.

Som for ti år siden kjennetegnes musikken til den 42 år gamle soloartisten av west coast, soul og funk.

– Jeg liker også veldig mange andre ting som jeg har lyst til å gjøre, men da kan det hende det er fornuftig å gjøre det gjennom andre prosjekter, sier han.

– Samtidig jobber jeg med å forflytte musikalske grenser så mye jeg kan, ikke minst for å kunne overraske seg selv litt.

(…)

Les hele portrettintervjuet med Ole Børud i papirutgaven av Agenda 3:16 nr 6, 2019! Bestill abonnement på Agenda 3:16 her.