;

Populær programleder skifter kanal

Silje Sirnes Winje er blant annet kjent fra NRK Super. Foto: Siv Dolmen

Silje Sirnes Winje har aldri snakket om troen sin som programleder for NRK Super, men hun stiller gjerne opp som konferansier for Soul Children. Veien inn i journalistikken gikk gjennom redaktørjobben til Normisjons ungdomsblad Tendens.

Tekst: Brita Skogly Kraglund Foto: Siv Dolmen

– Det har vært viktig for meg å være en tydelig kristen, men ikke sånn at alle unger skulle vite det. Som programleder skulle jeg jo snakke til både ikke-troende, kristne og muslimer, forklarer hun.

38-åringen er kledd i sort T-skjorte og hullete jeans. Sokker over buksene. Sikkerhetsnåler i T-skjorta. Håndledd skjult av en mengde fargerike armbånd. Håret krøller seg langt nedover ryggen.

NRK Super

Silje Sirnes Winje har vært programleder og produsent i NRK Super, ledet store direktesendinger i statskanalen og vært nyhetsreporter i TV 2. Nå er det YouTube som gjelder.

– Vi har laget en kanal på YouTube som heter Bråkebøttebaluba, sier hun.

Denne formiddagen skal et manus sluttføres, så det avtalte kaféintervjuet blir omgjort til «Hjemme hos».

– Jeg bor forresten i 4. etasje, har noen rare pinnsvin utenfor døren som vi arvet etter de som bodde her før, er beskjeden hun gir for å vise vei.

Mye av leiligheten er møblert med 60-70-talls bruktfunn og arvegods. Også koppene gir nostalgiske følelser. På musikkrommet til Silje henger en samling englebilder.

Henge med

Hun setter seg ved kjøkkenbordet som i dag er arbeidsbord. Der ligger Macen og diverse papirer som skal bli til manus i hennes nye jobb i Nordic Screens, der hun er innholdsansvarlig i barne- og familiekanalen Nordic Family.

– Der skal jeg både utvikle ideer og være programleder, forteller hun.

– Hvorfor sluttet du i NRK?

– Jeg så at det hadde skjedd så mye i mediebransjen.

(….)

Les hele portrettintervjuet med Silje Sirnes Winge i papirutgaven av Agenda 3:16 nr 8, 2019. Bestill abonnement her.