Populær programleder skifter kanal

Silje Sirnes Winje er blant annet kjent fra NRK Super. Foto: Siv Dolmen

Silje Sirnes Winje har aldri snakket om troen sin som programleder for NRK Super, men hun stiller gjerne opp som konferansier for Soul Children. Veien inn i journalistikken gikk gjennom redaktørjobben til Normisjons ungdomsblad Tendens.

Tekst: Brita Skogly Kraglund Foto: Siv Dolmen

– Det har vært viktig for meg å være en tydelig kristen, men ikke sånn at alle unger skulle vite det. Som programleder skulle jeg jo snakke til både ikke-troende, kristne og muslimer, forklarer hun.

38-åringen er kledd i sort T-skjorte og hullete jeans. Sokker over buksene. Sikkerhetsnåler i T-skjorta. Håndledd skjult av en mengde fargerike armbånd. Håret krøller seg langt nedover ryggen.

NRK Super

Silje Sirnes Winje har vært programleder og produsent i NRK Super, ledet store direktesendinger i statskanalen og vært nyhetsreporter i TV 2. Nå er det YouTube som gjelder.

– Vi har laget en kanal på YouTube som heter Bråkebøttebaluba, sier hun.

Denne formiddagen skal et manus sluttføres, så det avtalte kaféintervjuet blir omgjort til «Hjemme hos».

– Jeg bor forresten i 4. etasje, har noen rare pinnsvin utenfor døren som vi arvet etter de som bodde her før, er beskjeden hun gir for å vise vei.

Mye av leiligheten er møblert med 60-70-talls bruktfunn og arvegods. Også koppene gir nostalgiske følelser. På musikkrommet til Silje henger en samling englebilder.

Henge med

Hun setter seg ved kjøkkenbordet som i dag er arbeidsbord. Der ligger Macen og diverse papirer som skal bli til manus i hennes nye jobb i Nordic Screens, der hun er innholdsansvarlig i barne- og familiekanalen Nordic Family.

– Der skal jeg både utvikle ideer og være programleder, forteller hun.

– Hvorfor sluttet du i NRK?

– Jeg så at det hadde skjedd så mye i mediebransjen.

(….)

Les hele portrettintervjuet med Silje Sirnes Winge i papirutgaven av Agenda 3:16 nr 8, 2019. Bestill abonnement her.

Relatert innhold

Fra gata til kirka

Han var hjemløs og deprimert. Så møtte han noen på gata i Oslo som gav ham en kopp kaffe.

Read article "Fra gata til kirka"

Bærer med seg en bibeldrøm

Atten år gammel kom Michael Perreau som flyktning fra Malaysia til England. I dag er han daglig leder for United Bible Societies. Vi møtte ham i London i januar.

Read article "Bærer med seg en bibeldrøm"

Hilde mistet troen som tenåring

Som tenåring, mistet Hilde Heitmann sin kristne tro for en periode. Måten hennes far møtte henne på, var viktig i prosessen for å finne tilbake til tro. Les første del av intervjuet her!

Read article "Da troen forsvant"