Svineribbe med asiatiske smaker



Antall personer 6    
Tilberedelsestid 4-5 timer   
Kokkens tid 1 time og 30 minutter


Ingrediensliste

  • 2 kg tynnribbe
  • 2 ts salt
  • 1 ts pepper
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts spisskummen
  • ¼ ts chiliflakes
  • ¼ ts malt fennikel

Sticky glaze

  • 4 ss hoisinsaus
  • 4 ss soyasaus
  • 4 ss honning
  • 1 ss asiatisk fish sauce (kan utelates)
  • 2 ts ris- eller epleeddik
  • 1 ss revet, fersk ingefær
  • 1 ts chiliflakes
  • 1 ts pepper
  • ½ ts malt koriander
  • ½ ts spisskummen
  • ½ ts malt fennikel
  • Fargerik råkostsalat og ris til servering

Tekst Marit Røttingsnes Westlie

Dette er en genial måte å tilberede ribbe på når du har lyst på ribbe før jul, eller om du trenger å bruke opp restene fra julemiddagen. Ribbesmaken passer veldig godt til disse asiatiske smakene. 

Slik gjør du:

Skjær av svoren på ribben. Bland alle krydderne og gni ribben godt inn, og la den ligge i kjøleskapet til neste dag. 

Sett stekeovnen på 120 grader varmluft. Stikk et steketermometer midt i ribben før du legger den i en form i stekeovnen. Stek til kjernetemperaturen er 60 grader – det tar mellom 2 ½ og 3 timer. 

I mellomtiden lager du glazen; en klissete saus! Ha alt i en kasserolle og kok opp. La det småkoke i 8–10 minutter. 

Pensle ribben med glazen og stek videre til kjernetemperaturen er 70 grader. Pensle på nytt. 

Skru opp varmen til 250 grader og stek til kjernetemperaturen blir 78–80 grader. Pensle én til to ganger til underveis. 

La ribben hvile i 10 minutter før du deler den i serveringsstykker.