;

Glutenfri gulrotkake

Tekst Marit Røttingsnes Westlie  


Antall personer 12    
Tilberedelsestid 3 timer
Kokkens tid 40 minutter


Kakebunn

  • 4 egg
  • 300 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 gulrøtter 
  • (275 g ferdig skrellet)
  • 50 g valnøtter
  • 200 g glutenfri fin kakemiks (jeg bruker Toro)
  • 1 ½ ts bakepulver
  • 2 ts kanel
  • 1 ts salt
  • 1 ½ dl nøytral olje

Kremostglasur

  • 200 g romtemperert 
  • naturell kremost
  • 100 g romtemperert smør
  • 300 g melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1ts sitronsaft
  • 50 g valnøtter
  • litt mørk sjokolade

Det kan være kjekt å ha en glutenfri oppskrift på lur. Og denne trengs absolutt ikke å bare serveres til de som ikke kan spise hvetemel. Den er kjempegod og passer definitivt for alle!

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 175 grader over- og ­undervarme og smør en rund form på 24 cm i diameter.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Skrell og riv gulrøttene og grovhakk ­valnøttene og ha i både dem og resten av ingrediensene i eggedosisen. Bruk en slikkepott til å blande det hele godt sammen. Hell det over i rundformen. Stek kaken på nederste rille i ca. 40 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om den er gjennomstekt. 

Avkjøl kaken før du deler den i to. 

Pisk sammen kremost og smør. Ha i melis og vaniljesukker og pisk kraftig til det blir luftig. Smak til med sitronsaften. Fordel halvparten over bunnen. Legg over den andre delen og fordel glasuren på toppen. Grovhakk valnøtter og sjokolade og dryss over.