;

Delte tro i beste sendetid

Foto: Morten Wanvik

Dåp og godnatt-velsignelse på TV var mer enn det presten Thor Haavik håpet på da han deltok i høstens utgave av realityserien Farmen. Hele Norges realityprest peker på Jesus og vil sette gode spor hos mennesker. 

Tekst Birgit Nersten Lopakci    Foto Morten Wanvik  


Da den nyutdannede presten Thor Haavik i fjor søkte om å bli med i TV2s realityserie Farmen, var en stor del av motivasjonen hans å dele sin kristne tro. Konseptet Farmen går ut på at 12-14 deltagere bor på en gård uten moderne hjelpemidler, slik det var for 100 år siden. Programmet er Norges mest sette realityserie og har gått på TV 2 siden 2001. Det var derfor ingen liten arena Thor ville vise frem troen sin på. 

– Det er mange som skriver til meg at de har blitt inspirert til å følge Jesus enda tydeligere i hverdagen sin. Det er veldig stort, sier han fra barndomshjemmet i Bergen da vi møttes på nett. 

Hallelujastemning

Bergenseren forteller at han helt fra starten opplevde at de andre deltagerne heiet frem det han som kristen og prest tok med seg inn i fellesskapet på gården. 

– Jeg opplever at jeg har fått vandre i ferdiglagte gjerninger. De andre på gården så verdien av bønn og gode bibel- og livsfortellinger. 

Når kirkepositive møter kirkeaktive, kan det bli hallelujastemning.

Thor Haavik

Presten, som nå jobber i Salhus menighet utenfor Bergen, sier det åpnet øynene hans for hvor positive mange faktisk er til sin lokale kirke her i Norge.

– Der døper de barna sine, konfirmerer seg og gravlegger sine kjære. Når kirkepositive møter kirkeaktive, kan det bli hallelujastemning. Det ble det på en måte inne på gården.

Han er glad for at seerne fikk et innblikk i dette på skjermen.   

(…) 


Les hele portrettet i Agenda 3:16s papirutgave nr 1/2021. Får du ikke bladet kan du abonnere her.