;

Taklet ikke sønnens spilling

Anne Kristin Vik Bruns er i dag stolt gamer mamma til sønnen Mattias og samtalen flyter lett mellom de to. Slik var det ikke da Mattias var i tenårene. De to deler nå gjerne sine erfaringer rundt det med andre gamerforeldre.

Tekst Birgit Nersten Lopacki Foto Julia Bruns Publisert 10.06.2021

I flere år slet Anne Kristin med relasjonen til sønnen Mattias. Grunnen var sønnens interesse for dataspill. – Jeg så bare en svær skjerm som kom imellom oss og vokste seg større, sier hun.

Da Mattias Bruns (27) i tenårene ble hekta på dataspill, møtte mamma og barnevernspedagog Anne Kristin Vik Bruns seg selv i døra. Hun som var vant til å hjelpe ungdom og foreldre med utfor­dringer, taklet ikke sin egen sønns spilling.

– Jeg kunne oppleve at jeg var sint før jeg kom hjem fra jobb, fordi jeg visste han satt og spilte.

Praten mellom Anne Kristin Vik Bruns og sønnen Mattias flyter lett da Agenda 3:16 møter dem over skjerm. Det gjorde den ikke den gang. Anne Kristins negative holdning til Mattias’ interesse lukket rommet for dialog med sønnen.

– Jeg så på andre foreldre som fikk det til, de hadde aktive barn som var ute og gjorde ting.

Jeg forstod ikke Mattias og hvor viktig denne interessen var for ham og hans sosiale liv.

Anne Kristin

Dårlig stemning
– Hvordan ser historien ut fra din side. Mattias?
– Det er jo litt annerledes. Jeg begynte å interessere meg for spill i ganske ung alder. Det var kjekt med noe som var utfordrende, der jeg kunne jobbe på og få den mestringsfølelsen av å klare noe når jeg fikk det til i spillet.

(…)


Les hele hovedsaken om vår digitale hverdag i Agenda 3:16s papirutgave nr 4/2021. Får du ikke bladet kan du abonnere her.