;

Venke startet en pratebevegelse

Venke Knutson, tidligere artist, nå grunder bak prosjektet Skravlekoppen som jobber med bevisstgjøring, inkludering og holdningsendring i samfunnet. Her fotografert på Norstrand i Oslo.

Tekst Per Arne Gjerdi Foto Siv Dolmen Publisert 10.06.2021

Vi kjenner henne som popartist. Nå har Venke Knutson startet folkebevegelse mot ensomhet. – Vi må slutte å sette hverandre i bås, sier den bokaktuelle lederen for prosjektet Skravlekopp.

Det startet sommeren for fire år siden, på Arendalskonferansen. Venke Knutson var der for å holde sitt livs aller første konferanseinnlegg – om Mappeløs, et prosjekt som vil skape det hun kaller «mappeløse menneskemøter». Eller sagt med prosjektets slagord: Fortiden din skal ikke alltid definere fremtiden din.

På konferansen deltok også Hilary Cottam, med et foredrag om hvordan relasjoner forandrer liv. Det Venke hørte den britiske professoren i samfunnsvitenskap si, var blant annet: Alkoholen, trafikken og kreften tar livet av oss. Men vet dere hva som tar flest liv? Ensomheten!

– Vi har alle kjent på ensomhet og vet hva det er. Men jeg hadde aldri tenkt på det slik hun snakket om det, forteller Venke.

– Det ble så sterkt for meg. Hun så ut over oss tilhørerne og spurte hva vi egentlig gjør for å redusere ensomhet. Jeg måtte kjenne etter. Visst gjøres det mye. Mange organisasjoner har jobbet med ensomhet i mange år. Men hva gjør hver enkelt av oss?

(…)


Les hele portrettet i Agenda 3:16s papirutgave nr 4/2021. Får du ikke bladet kan du abonnere her.