;

Presten måtte bli funnet av Gud

Vegard Husby er generalsekretær i Kristen Idrettskontakt, KRIK.

Tekst og foto Birgit Nersten Lopacki Publisert 23.08.2021

Vegard Husby vil leve livet slik at det er en takk til ­Jesus som har gitt ham alt. – Jeg håper det blir ­synlig at ­sentrum i mitt liv ikke er meg selv, sier den ferske ­generalsekretæren i KRIK.

Lite visste familien Husby om at livet igjen skulle endre seg drastisk da de for et år siden pakket koffertene i Los Angeles for en etterlengtet sommerferie i Norge. Vegard Husby er den nye generalsekretøren i KRIK – Kristen Idrettskontakt. Det har han vært siden 1. ­november i fjor høst. Agenda 3:16 møter ham hjemme i hagen på Ekeberg i Oslo der han bor med kona Mari og fem barn. Et lite fotballmål og noen baller i hagen vitner om en aktiv og sportsinteressert familie. 

(…)

Evne til å motivere
– Hva er det første du tenker på når jeg spør: Hvem er du?
– Et Guds barn. Det er min dypeste identitet. 

KRIK-sjefen beskriver seg selv som en enga­sjert person med mye energi og pågangsmot. 

– Jeg tror jeg har evne til å skape liv og få folk i bevegelse. Og jeg har evne til både å være tydelig og til å se folk slik at de opplever at vi gjør noe sammen. Nå snakker vi om plussiden, da, påpeker han.

– Er det en minusside?
– Det er det jo med det meste. Jeg er ­utålmodig og litt dårlig på å gå prosesser, jeg vil gjerne ta en snarvei. Jeg opplever fort at ting går for tregt, og da kan jeg ha en tendens til å ende opp med å konkludere for tidlig. Det gjelder egentlig alle sammenhenger i livet. Jeg trenger å jobbe med å beholde tålmodighet og ro og tillate at prosesser tar tid, og at folk er på ulike steder.


Les flere portretter her


Les hele portrettet i Agenda 3:16s papirutgave nr 5/2021. Får du ikke bladet kan du abonnere her.