;

Bringebæris med kjeks og sjokolade

Oppskrift av Marit Røttingsnes Westlie

Å lage sin egen is hjemme er kjempeenkelt, og du trenger slettes ingen ismaskin for at den skal bli luftig og fin i konsistensen. 

Antall personer 12    
Fra start til ferdig is 20 minutter + minst 4 timer i fryseren
Kokkens tid 20 minutter

Slik gjør du:

Kle en brødform eller kakering med bakepapir både i bunn og langs kantene. 

Bruker du frosne bringebær, tiner du dem før du rører dem sammen med sukkeret. Knus ­kjeksen til de blir småsmulete i variert størrelse. Hakk opp sjokoladen eller bruk sjokolade­knapper. Bland med kjeksen. 

Pisk sammen kremfløten, den søte kondenserte melken og vaniljesukkeret til du får en luftig krem. 

Rør inn nesten all kjeksen og sjokoladen. Ha i halvparten av de rørte bærene og vend det ­forsiktig sammen. Det blir finest om det ikke blandes helt. 

Hell isblandingen over i den preparerte formen. Dryss over resten av kjeksen og sjokoladen og ha over litt mer bær som du fordeler rundt. 

Sett i fryseren i minst 4 timer. 

Ta ut av fryseren minst 30 minutter før servering. Hell over resten av bærene eller server dem ved siden av.

Ingrediensliste

• 800 g bringebær

• 100 g sukker

• 1 ts vaniljesukker

• 3 Digestivekjeks 

• 40 g mørk sjokolade

• 40 g melkesjokolade

• 6 dl kremfløte

• 1 boks, 397 g, søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)