Bringebæris med kjeks og sjokolade
Oppskrift av Marit Røttingsnes Westlie
Å lage sin egen is hjemme er kjempeenkelt, og du trenger slettes ingen ismaskin for at den skal bli luftig og fin i konsistensen.
Antall personer 12
Fra start til ferdig is 20 minutter + minst 4 timer i fryseren
Kokkens tid 20 minutter
Slik gjør du:
Kle en brødform eller kakering med bakepapir både i bunn og langs kantene.
Bruker du frosne bringebær, tiner du dem før du rører dem sammen med sukkeret. Knus kjeksen til de blir småsmulete i variert størrelse. Hakk opp sjokoladen eller bruk sjokoladeknapper. Bland med kjeksen.
Pisk sammen kremfløten, den søte kondenserte melken og vaniljesukkeret til du får en luftig krem.
Rør inn nesten all kjeksen og sjokoladen. Ha i halvparten av de rørte bærene og vend det forsiktig sammen. Det blir finest om det ikke blandes helt.
Hell isblandingen over i den preparerte formen. Dryss over resten av kjeksen og sjokoladen og ha over litt mer bær som du fordeler rundt.
Sett i fryseren i minst 4 timer.
Ta ut av fryseren minst 30 minutter før servering. Hell over resten av bærene eller server dem ved siden av.
Ingrediensliste
• 800 g bringebær
• 100 g sukker
• 1 ts vaniljesukker
• 3 Digestivekjeks
• 40 g mørk sjokolade
• 40 g melkesjokolade
• 6 dl kremfløte
• 1 boks, 397 g, søt kondensert melk (ikke Vikingmelk)