;

Knekkebrød

Oppskrift av Marit Røttingsnes Westlie

Bak knasende sprø knekkebrød til matboksen!

Antall knekkebrød 32    
Tilberedelsestid 2 timer
Kokkens tid 25 minutter

Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Bruker du fersk gjær, smuldrer du den rett i bollen. Elt deigen i ca. 5 minutter. Dekk den med plastfolie og la den heve i
30 minutter. 

Sett stekeovnen på 175 grader varmluft. Bland samme alle ingrediensene til toppingen. 

Hvelv ut deigen og kna den sammen en gang før du deler den i to like store deler. Kjevle hver del ut til en firkant like stor som stekebrettet ditt. Det kan være lurt å kjevle rett på et bakepapir. 

Pensle det hele med vann før du drysser halvparten av toppingen over. Legg et bake-
papir på toppen og kjevle over slik at toppingen setter seg fast. Dra bakepapiret over på et stekebrett. Gjenta med resten. 

Bruk en kniv og linjal og rut knekkebrødene i 16 firkanter på hvert brett. 

Stek knekkebrødene i ca. 30 minutter. Skru ned varmen noe dersom de blir for mørke før de er sprø. La dem avkjøles på en bakerist. 

Knekkebrødene holder seg godt i en lufttett boks.

Ingrediensliste

Deigen

• 475 g Fibra 4-kornmel (fra Møllerens) eller fullkornshvetemel

• 25 g sesamfrø

• 50 g solsikkekjerner

• 50 g gresskarkjerner

• ½ pk gjær, fersk eller tørr

• 1 ss honning

• 1 ¼ dl gresk yoghurt

• 1 ¾ dl vann eller melk

• 2 ss olivenolje

Toppingen

• ½ ts flaksalt

• 40 g solsikkekjerner

• 40 g sesamfrø

• 1 ts tørket oregano