;

Vil gjøre Gud stolt

– Før jeg går i løpsmodus sier jeg alltid at Gud er med meg, sier Salum Kashafali.

Sprinteren Salum Kashafali er nesten blind. Likevel er han en av Norges raskeste. Nå har han fått Livsvernprisen ­fordi han er et stort forbilde for mange.

Tekst Brita Skogly Kraglund Foto Kristianne Marøy – publisert i Agenda 3:16 nr 4/2022

– Jeg har fått en gave, og jeg skylder meg selv å bruke gaven for å finne ut hvor god jeg kan bli, sier Salum Kashafali.

– Hvem har gitt deg gaven?
– Gud. Den gaven har utløst all velsignelse jeg har med meg i dag. 

Født i Kongo
Salum forteller om oppveksten som startet i Kongo. Der også var Gud sentral i familiens hverdag. Hver søndag gikk de i kirken, og i ukedagene var det bønnekvelder. I barndoms­hjemmet var det bønn flere ganger om dagen. 

– Min far og hans venner arrangerte også egne samlinger. Folk møttes til lovsang og dans. Dette deltok jeg i. Jeg er superheldig som kommer fra en kultur med åpenhet for kultur, musikk og dans. Det følger oss alle steder. 

I Norge har familien funnet sin plass i Frelsesarmeen, der de er medlemmer. 

– Vi drar dit innimellom, selv om det ikke er så ofte nå. 

Løperen forteller videre at han har med seg Gud under alle treninger og konkurranser. Han ber før han løper. 

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>