;

Diakoni skaper relasjoner

Diakon Gudrun i samtale med Jorun Mjaaland (midten) som trofast møter opp i Nordberg kirke på tirsdagslunsjene.

I Bibelen står det at ­diakonene tjente ved bordene. På tirsdags­lunsjen i Nordberg menighet i Oslo er det ­akkurat det de to seniordiakonene gjør: de tjener ved bordene. Og skaper et godt fellesskap for de eldre.

Tekst og foto Birgit Nersten Lopacki

Det er høyt under taket i kirkestua til Nordberg menighet. Seniorer i flere aldre sitter rundt dekkede bord der mat og kaffe serveres av frivillige og menighetens to seniordiakoner, Lillian Dombe­stein og Gudrun Aas Homstvedt. Praten går livlig rundt bordene, til tider så høyt at det kan være vanskelig å få med seg det som blir sagt.

Ved et av bordene sitter 90 år gamle Jorun Mjaaland, en av dem som trofast dukker opp, ikke bare på tirsdagslunsjen, men også i kirken hver søndag. 

– Jeg føler veldig eierskap til denne kirken fordi jeg har vært med på å samle inn penger til den. Min mann var formann i ­menighetsrådet da kirken var ny, så han tok imot den på menighetens vegne. Derfor føler jeg ekstra ­tilknytning til denne kirka, forteller hun.

Og selv om det til tider er vanskelig å høre alt som sies, trives hun godt på tirsdagslunsjen. Hun setter pris på både møtet med andre som kommer dit og programmet de har hver gang.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>