;

Hit kan du komme og bare være

Hver torsdag i skoleåret står en entusiastisk gjeng frivillige klar med nystekte vafler og kaffe i Hamar frikirke. – Dette er et sted der man bare skal kunne komme, prate hvis man har lyst, og være, sier Bente Vesterås, en av initiativtagerne til torsdagskaffen.

Tekst og foto / Birgit Nersten Lopacki


Da Bente Vesterås gikk av med pensjon, bestemte hun seg for å bruke tiden på frivillig arbeid og startet blant annet torsdagskaffen i Hamar frikirke.

På et gatehjørne i sentrum av Hamar, rett imot Hamar sykehus, ligger ei rødmalt tømmerkirke. Denne torsdagen står et skilt på gatehjørnet: Vafler og kaffe i kirkestua. Det er ikke langt fra gata og inn i kirkestua som ligger rett ved kirka. Lukten av nystekte vafler siver ut allerede før man går inn døra. Terskelen skal være ekstra lav disse torsdagene. Torsdagskaffen er nemlig for alle som vil, ung og gammel eller midt imellom. Alle hilses hjertelig velkommen, enten de er en av de faste besøkende eller er der for første gang. Ingen blir sittende alene, om de ikke ønsker det selv.

En diakonal dag?
Det hele startet da Bente Vesterås, en av initiativtakerne, bestemte seg for å gå av med pensjon da hun fylte 62 år. Etter mange år som sykepleier, ville hun heller bruke tida på frivillig arbeid. 


LES VIDERE I E-MAGASINET >>