;

Vebjørn Selbekk slår aldri i hjel tid

– Mye av det jeg står med i dag, interessene og verdiene mine, har jeg med meg fra barndomshjemmet, sier Vebjørn Selbekk.
Allerede som barn lærte Vebjørn Selbekk seg at det ikke var farlig å være annerledes eller stå alene og gå sine egne veier. – Jeg er ikke så opptatt av hva folk mener om de valgene jeg tar, sier han.

Det er ikke mye som ergrer Vebjørn Selbekk ordentlig. Men redaktøren i kristenavisa Dagen og Farmen-deltageren har ikke noe forståelse for at folk sier de skal slå i hjel tida si. Den er jo verdifull!

Tekst og foto Birgit Nersten Lopacki – publisert i Agenda 3:16 nr. 5/2022

Det blåser en kald vind over Jeløya og Alby gård da Agenda 3:16 møter Vebjørn Selbekk, redaktøren i avisa Dagen og deltager på årets Farmen Kjendis. Det siste, en utfordring han tok imot uten å tenke seg om, selv om det kun var en måned til innspillingen startet. 

Vi setter oss på kafeen som lager og serverer den lokale spesialiteten Alby-kringla. En spesialitet sjefsredaktøren gjerne spanderer på journalisten og forteller i samme sleng at også TV2s Dorthe Skappel fikk samme kringle da hun var på besøk. 

Livsdefinerende tro
– Hva er det første du tenker på når jeg spør: hvem er du?

– Jeg er en kristen, troende person. Troen er livsdefinerende, så jeg må dit hvis jeg skal definere meg selv. 

Som barn tok han ikke ofte et nei for et nei, enten det gjaldt leggetider eller annet. Sammen med broren vokste han opp på Meråker i Trøndelag. Foreldrene var lærere på bygdas berømte skigymnas. Moren i tysk, siden hun selv er fra Tyskland. Oppveksten var trygg og fin.  

– Mye av det jeg står med i dag, interessene og verdiene mine, har jeg med meg fra barndomshjemmet. 

LES VIDERE I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!