;

Venter vekkelse

Vi har snakket med unge mennesker før, under og etter The Send

Mens antall aktive kirkegjengere er synkende mange steder i Norge og det tilsynelatende er færre som har tillit til at Jesus er veien, sannheten og livet, vokser det frem en bevegelse av unge mennesker som tror at noe er i ferd med å snu. 

Tekst og foto  / Kristin Wennemo Malmin – publisert i Agenda 3:16 nr. 5/2022

Fredag 20. mai, Hamar

For å entre Filadelfiakirken på Hamar må du gå eller kjøre til øverste etasje i et parkeringshus i byen. Men ordet parkering passer dårlig som beskrivelse på de som møtes innenfor i det stilfulle lokalet: Her er engasjement og bevegelse, her er unge mennesker som ønsker å gå «all in» for Jesus – og som ønsker at mange flere skal gjøre det samme.

Hellig er ditt navn, Jesus, du fortjener alt, Jesus…
La ditt nærvær komme.

Lovsangsteamet øver til kveldens «Pre-Gathering», som er den 19. i rekken av arrangementer i forkant av sommerens store happening: The Send på Telenor Arena lørdag 25. juni. Denne kvelden er Filadelfiakirken på Hamar vertskap, men team fra Ungdom i Oppdrag (UiO) har arrangert «Pre-Gatherings» sammen med ulike lokale menigheter en rekke steder i Norge, i tillegg til i flere land i Europa.

Christ is enough for me, everything I need is you. I have decided to follow Jesus…  øver bandet.

Chole Sellers (20) fra Skottland har møtt opp i god tid før møtestart klokken åtte. I september i fjor begynte hun på disippeltreningsskole på UiO sin base på Grimerud på Hamar, før ferden gikk til Kenya i tre måneder. Den siste tiden har hun vært med i team som har reist rundt i Norge.  

Et hjerte for Norge

– Gud gjør noe i Norge. Jeg føler virkelig at Gud kaller mennesker til Norge og sender misjonærer hit, sier hun.

Selv hadde hun egentlig ingen plan om å komme til Norge. 

Fredag 20. mai
Ungdommene som er med på å arrangere Pre-Gathering på Hamar bruker god tid på å be før møtet. 

Tirsdag 7. juni
– Om vi skal kalle det vekkelse eller en begynnende vekkelse, det må ettertiden bedømme, sier Andreas Nordli, leder for Ungdom i Oppdrag.

Onsdag 29. juni
– Nå ringer vi dem som har meldt seg og har en første prat, der vi spør om det er riktig at du har meldt deg til tjeneste, sier daglig leder i Acta, Kristian Øgaard.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!