;

– Man må vite hva som er viktig for barn

Det var da han jobbet som kateket i Spjelkavik menighet at Runar Bang oppdaget hvor lite som var skrevet for 6-åringene.

– Barndommen er et fantastisk rike som det ikke haster å komme seg ut av, sier Runar Bang. Barnebokforfatteren har solgt over 110 000 eksemplarer av bøkene sine. Nå er han aktuell med ny bok.

Tekst Brita Skogly Kraglund  Foto Ivar Kraglund – publisert i Agenda 3:16 nr. 5 2022

Da Runar Bang begynte å jobbe som kateket i Spjelkavik menighet, savnet han materiell mellom 4-årsboka og utdeling av Det nye testamentet til femteklassingene. 

– Jeg tenkte at det måtte være mulig å skrive noe for 6-åringer. Noe jeg selv hadde likt å lese da jeg var 6 år. Noe morsomt og fengende, som samtidig fortalte noe vesentlig om troen, sier sunnmøringen med bosted på Blindheim i Ålesund kommune.

 – Jeg ønsker å fortelle barn om Jesus, få sagt det så det er lett å huske. Håpet er at bibelfortellinger skal bli en del av historien deres. Troen må forklares på en enkel måte.  

– Jeg får energi av å treffe elever og kolleger. Noe av energien bruker jeg til å skrive nye bøker, sier forfatter Runar Bang.

Napp hos IKO
Han begynte å skrive, og sendte et halvferdig utkast til IKO-forlaget. Der fikk han umiddelbart napp – uten at han den gangen skjønte hvor spesielt det var.

– Kanskje jeg skrev på en litt annen måte enn mange andre? Jeg følte meg veldig heldig.

– Hadde du skrevet noe tidligere?

– Bare sanger og sangtekster. Men jeg er veldig glad i å lese. Mor var bibliotekar, og vi hadde mange bøker hjemme. På videregående slukte jeg bøkene til Ketil Bjørnstad og Isabel Allende. Det er forresten fint å lese oppe i et tre. Ja, jeg klatrer fortsatt i trær, smiler 51-åringen.

LES VIDERE I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!