;

Kom tett på krigen

Erhard Hermansen er generalsekretær i Norges Kristne Råd.

Erhard Hermansen trives like godt i en tretimers gudstjeneste i en ortodoks kirke som i et karismatisk møte. Denne sommeren har et besøk i Ukraina gjort sterkt inntrykk på generalsekretæren i Norges Kristne Råd.

Tekst Brita Skogly Kraglund Foto Ivar Kraglund – publisert i Agenda 3:16 nr. 6/2022

Som økumen er jeg opptatt av felleskirkelig arbeid. Jeg er trygg på at jeg har gått inn i en jobb som passer meg, sier 49-åringen. Han har reflektert mye over sin vei til denne posisjonen. I denne vurderingen er ungdomstida sentral.

– Hjemme i Arendal gikk vi dit ungdom var samlet. Metodistene hadde et flott kor, Frikirken et godt ungdomsarbeid, forteller han i stua hjemme i Herøy på Sunnmøre.

Der tilbringer han omtrent ti sammenhengende dager i måneden med 13-åringen sin. De to eldste på 22 og 18, er stort sett ute av redet. Resten av tiden er han på jobb i Oslo eller på jobbreise. Han og ekskona har delt omsorg for de tre guttene. 

Til Ukraina
Fjord og fjell har vært utsikt og boltreplass for ham i 24 år nå. Kontrastene er store til sommerens besøk i Ukraina. 

Sommerens besøk i krigsherjede Ukraina har satt dype spor for Erhard Hermansen.

– Helt siden krigen brøt ut, har jeg hatt kontakt med kirkeledere i landet. Samtalene føltes som Guds inngripen. Kirkene i landet ønsket besøk, og ved å dra dit kunne vi vise at vi er en del av et større fellesskap. Derfor dro jeg sammen med Bernt Greger Olsen i Bibelselskapet. Krigshandlingene kom tett på.

Det er ikke bare bare å dra til et land i krig. Hermansen kjente på spenning. Familien ønsket ikke at han skulle dra. Men de forsto at han måtte.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!