;

En invitasjon ble til vennskap

– Det er så givende å være på besøk hos Bjørg, jeg føler meg alltid velkommen her, sier Magnus Hodnemyr (t.h.). Sammen med Nicolai Drivenes (i midten) og Kristoffer Hansen har guttene over lang tid hatt faste besøk hjemme hos Bjørg Johansen i Vennesla.

Midt i pandemien ble Bjørg Johansen (80) kjent med tre unge gutter i menigheten. Hun så at de hadde det tungt og inviterte dem hjem på kortspill og pizza. – Det beste med Bjørg er all livserfaringen hun har, sier guttene.

Tekst og foto Anne Lise Haugland Valdez – publisert i Agenda 3:16 nr. 7/2022

De kommer alltid snarveien inn hagen, så nå banker de nok snart på, kvitrer Bjørg Johansen (80) i Vennesla. Hun har satt fram det beste porselensserviset med kaffekopper og asjetter, og har kortspillet klart på spisebordet. Så dukker en etter en opp, de tre guttene som Bjørg kaller «sine». De blir møtt med hjertelige klemmer i verandadøren.

Begynte på ungdomsmøter
Bjørg Johansen hører til i Norkirken Vennesla, der hun har vært aktiv i et langt liv. Selv om hun tidligere i år rundet 80 år, liker hun å gå på «Refill»-gudstjenestene til ungdommene.

– Jeg trives blant de unge, og nå som det er etterlyst at voksne henger mer sammen med de unge, synes jeg det er viktig, sier Bjørg Johansen. Det var der hun første gang traff Nicolai Drivenes (21), Magnus Hodnemyr (21) og Kristoffer Hansen (19).

– Det var nesten ingen andre eldre mennesker enn meg der, men jeg følte at jeg nesten var som en magnet. Det kom alltid noen ungdommer som satte seg ned ved siden av meg, forteller Bjørg og sier at hun på denne måten fort ble kjent med mange ungdommer.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!