;

– Viktig med kunnskap om egen tro

– Det er blitt tøffere å heise flagg og fortelle om sin kristne tro. Å ha kunnskap om egen tro blir bare viktigere og viktigere, sier Anne Mari Vadset. Etter seks år som lærer ved Bibelskolen i Grimstad tok hun over som rektor i høst.

– Jeg kan ikke se for meg en mer betydningsfull jobb enn å få være med på å utruste unge til tjeneste, sier Anne Mari Vadset, ny rektor ved Bibelskolen i Grimstad. 

Tekst Kristin Wennemo Malmin Foto Markus Monsen

Anne Mari Vadset (45) hadde takket ja til å bli inspektør ved Bibelskolen i Grimstad (BIG), der hun har vært lærer i seks år ved to ulike linjer. Så la det seg i stedet til rette for å tre inn i rektorstillingen ved Norges største bibelskole fra i høst. 110 studenter fordeler seg i år på syv linjer; Musikk, Idrett, Friluft, World Wide Walk, Til Tjeneste, Vekst og Veritas. 

– Det er mye å sette seg inn i, det er gøy og veldig spennende, det er krevende og utfordrende – men jeg synes det er moro. Det er en fantastisk mulighet til å få være med å legge kursen for hva bibelskolen skal være og holde på med, smiler den ferske rektoren. Hun er tilbake på kontoret denne formiddagen etter å ha vært i Grimstad sentrum sammen med elever.

Det å faktisk være rotfesta og grunnfesta, og ha kunnskap om sin egen tro, blir bare viktigere og viktigere.

Anne Mari Vadset

– Vi har akkurat hatt et godhetsopplegg sammen med stiftelsen Til stede som driver diakonalt arbeid. Samarbeidet begynte for fem år siden, og årlig er vi med på å hjelpe noen som trenger det. Det være seg å rydde en garasje, klippe en hekk, vaske huset eller å drikke kaffe med noen, forteller hun.

Anne Mari Vadset kommer fra Notodden og er utdannet lærer med fordypning i kristendom og idrettsfag. Hun har jobbet i KRIK, på folkehøyskole og barneskole, og har også studert diakoni og interkulturelle studier.

Tøft å være kristen

På spørsmål om hvorfor vi bør ha bibelskoler, fremhever rektoren at det blir tøffere og tøffere å være en kristen i dagens samfunn.

– Bare siden jeg selv var student har det skjedd en utvikling. Jeg opplevde en form for respekt og forståelse når jeg fortalte at jeg var kristen. Nå er klimaet ganske annerledes. Det er tøffere å heise flagg og fortelle om sin kristne tro. Det å faktisk være rotfesta og grunnfesta, og ha kunnskap om sin egen tro, blir bare viktigere og viktigere.

LES HELE SAKEN I E-MAGASINET >>

VIL DU LESE AGENDA 3:16 DIGITALT? FÅ TILGANG HER!